Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: Zaključena rasprava u postupku protiv dr. Pletikose

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Prekršajnom sudu u Karlovcu zaključena je glavna rasprava u postupku protiv liječnice Hitne pomoći Jasne Pletikose, koju se tereti da je postupila suprotno Zakonu o liječništvu u vezi s neprijavljivanjem stradavanja Zdravka Martinovića prošle godine kod Karlovačke pivovare.

Rješenje o krivnji ili obustavi postupka bit će doneseno u roku od dva tjedna, priopćilo je glasnogovorništvo Suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna tjeralica Vinka Martinovića Štelu čeka ponovno suđenje za ubojstvo žene u Mostaru Slika nije dostupna Slučaj Martinović: Prekršajni postupak protiv liječnice karlovačke hitne pomoći

Budući da je dokazni postupak bio završen još u listopadu prošle godine, glasnogovornica Jozefa Sepi pojasnila je da je odmah po zaključenju dokaznog postupka dr. Pletikosa tražila 'izuzeće sutkinje Nataše Rade i svih sudaca Prekršajnog suda u Karlovcu', te da je unatrag mjesec dana Visoki prekršajni sud u Zagrebu taj zahtjev odbio.

Iako je zahtjev odbijen uz obrazloženje da nema 'objektivnih razloga za izuzećem', zbog prevelikog protoka vremena sutkinja Rade morala je ponovno izvesti sve dokaze, te je predmet jučer završen, kazala je Sepi.

Pletikosa je na ročištu u rujnu izjavila, da se ne osjeća krivom što 23. veljače prošle godine 'nije policiji ili državnom odvjetništvu prijavila stradavanje Martinovića, budući da na pacijentu nije bilo znakova ozljeda ni trovanja'.

U izjavama svjedoka medicinske struke, prošle jeseni također je navedeno da su 'prijave slobodna procjena liječnika', te kako je 'praksa da bolnica prijavljuje ozljede i sumnjive okolnosti poput onih koje je na interventni list upisala dr. Pletikosa pod šifrom Y19 - otrovanje i izlaganje drugim nespecifičnim kemikalijama i štetnim tvarima'.

Za prekršajno djelo za koje se po Zakonu o liječništvu sudi liječnici Pletikosi, ako bude proglašena krivom, moguća novčana kazna iznosi između pet i deset tisuća kuna, a u slučaju oslobađajuće presude postupak će biti nepravomoćno obustavljen, rekla je Sepi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene