Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karlovačka podružnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo pokreće peticiju protiv karlovačkog Centra za socijalnu skrb.


Karlovačka podružnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, osnovana ovog ljeta, pokreće peticiju protiv karlovačkog Centra za socijalnu skrb. Žele da se u Centru postigne viši stupanj ravnopravnog roditeljstva i uvažavanje argumenata oba roditelja. Sve to činilo bi se na dobrobit djeteta, uz poštivanje međunarodne Konvencije o pravima djeteta.

Vezani članci Cijepljenje djece / Ilustracija U Hrvatskoj uskoro i cijepljenje djece: Sljedeći tjedan stiže cjepivo za najmlađe Provjereno: Obitelj Mihoković - 1 Susreli su se s noćnom morom svakog roditelja i postali jači no ikada: "To je nešto najstrašnije što se može nekome dogoditi u životu"

U Udruzi se nalaze pretežno muškarci, ali su dobrodošle i majke koje se bore za ravnopravno roditeljstvo. Cilj aktivnosti Udruge jesu promicanje ravnopravnog roditeljstva i zaštite prava djece na cjelovitu obitelj, bez obzira žive li roditelji zajedno ili odvojeno, rekao je Željko Čerimović iz karlovačke podružnice. Udruga je osnovana 2009. godine u Zagrebu a sada ima i dvije podružnice, u Splitu i Karlovcu, te slijedi osnivanje podružnica u još nekoliko gradova.

Google uskoro uvodi internetske račune za djecu

Čerimović je kao primjer naveo slučaj oca koji nije dobio zaštitu Centra iako gotovo devet mjeseci nije vidio osmogodišnjeg sina, niti zna gdje on boravi. Po Obiteljskom zakonu ima pravo znati gdje mu dijete živi, dodao je Čerimović.

U vezi s ovime obratio se i pravobraniteljici za djecu, pravobraniteljici za ravnopravnost spolova i Ministarstvu socijalne politike. Ni od koga nije dobio konkretne odgovore. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju