Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad građanima

Anka Mrak Taritaš predstavila plan korištenja gradske imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš (HNS-SDP) predstavila je program u kojem predlaže neiskorištenu gradsku imovinu dati građanima te smanjiti troškove njezina korištenja

Informatizacija Gradske uprave i energetska obnova zgrada u vlasništvu Grada, dodjela praznih gradskih lokala mladima za jednu kunu te iznajmljivanje gradskih stanova, neki su od ciljeva novog načina upravljanja gradskom imovinom koje je Anka Mrak Taritaš predstavila na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbio dolazak na sučeljavanje Mrak Taritaš: Bandić se ponaša kao kukavica, ima ona pjesma 'Kad Miki kaže da se boji' Slika nije dostupna Lokalni izbori 2017 Nova TV uputila poziv dvama kandidatima, no dolazak je zasad potvrdila samo Mrak Taritaš

Nabrajajući neiskorištenu gradsku imovinu, istaknula je prostor Medike u Jagićevoj ulici, Paromlin, Sveučilišnu bolnicu, Zagrepčanku, te poručila kako joj je plan svu tu imovinu dati na korištenje.

Na novinarski upit komenirala je obećanje gradonačelnika i protukandidata Milana Bandića o izgradnji pruge do zračne luke i žičare. Za razliku od njega, poručila je, neće davati megalomanska obećanja, prisjetivši se da je Bandić svojedobno najavljivao i tunel kroz Medvednicu, sanaciju Jakuševca i izgradnju metroa.

Mrak Taritaš poručuje da gradski promet namjerava poboljšati željezničkim i tramvajskim povezivanjem dijelova grada, a dio željezničke pruge oko prostora Gredelja "išao bi pod zemlju". Obećanja o gradnji metroa, kaže, neće davati jer Zagreb konfiguracijom za to nije prikladan.

"Voljela bih do kraja četverogodišnjeg mandata postići da većina djece ima jednosmjensku nastavu, a škole adekvatne sportske objekte, da svi građani imaju vodu, odvodnju i asfaltnu cestu, što sad nije slučaj u svim dijelovima grada", istaknula je.

Vezano uz dogovor HNS-a i SDP-a o zajedničkom izlasku na izbore u Zagrebu, Mrak Taritaš je rekla da se do sada nije razgovaralo "ni o jednoj jedinoj fotelji".

Na najavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da će se čelni ljudi Zagrebačkog holdinga ubuduće birati na javnom natječaju, rekla je da takvo što nije dogovoreno te poručila da će na čelnim mjestima u Zagrebu biti najbolji i nakompetentniji ljudi.

"O tome ćemo sigurno postići dogovor, no do sada smo se dogovorili jedno da mjesto zamjenika gradonačelnika dobije kandidat SDP-a, jedno da bude nestranački kandidat, te da predsjednik Skupštine bude SDP-ovac", rekla je Mrak Taritaš.

Predsjedništvo zagrebačkog SDP-a u subotu je na sjednici odlučilo da Gradskom odboru, koji će se sastati u drugoj polovici tjedna, predloži sklapanje koalicijskog sporazuma s HNS-om i podršku Anki Mrak Taritaš kao zajedničkoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene