Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2017

Nova TV uputila poziv dvama kandidatima, no dolazak je zasad potvrdila samo Mrak Taritaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Rijeke, Osijeka i Splita, Nova TV u večerašnjem Dnevniku organizira i sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Poziv na sučeljavanje poslan je Milanu Bandiću i Anki Mrak Taritaš, a ukoliko se jedan od kandidata ne odazove, drugi će u studiju Nove TV odgovarati na pitanja Mislava Bage vezana za društvene i gospodarske teme. Zasad je svoj dolazak potvrdila Anka Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istražili smo Bitka za Zagreb: Otkrivamo postoje li doista bitne razlike u programima kandidata Slika nije dostupna Slijedi provjera Grad Zagreb: Zaprimljeno 10 kandidatura za gradonačelnika i 21 lista za Gradsku skupštinu

Podsjećamo, Milan Bandić u prvom je krugu izbora osvojio glasove 30,87 posto zagrebačkih birača, a Anka Mrak Taritaš njih 24,48 posto. Prema istraživanju koje je na biralištima Nova TV provela 21. svibnja, dvoje kandidata u drugom će se krugu boriti do posljednjeg glasa.

Naime, o njihovoj bi političkoj sudbini moglo odlučivati svega nekoliko stotina glasova – prema istraživanju Anku Mrak Taritaš bi u drugom krugu poduprlo 43,3 posto birača, a Milana Bandića 43,6 posto. Za Milana Bandića bi u drugom krugu glasovalo 56,5 posto birača Brune Esih i 55,2 posto birača Drage Prgometa, a Anka Mrak Taritaš može računati na potporu 54,9 posto birača Sandre Švaljek.

Anka Mrak Taritaš i Milan Bandić proteklog su tjedna privukli pažnju medija i javnosti prozivkama putem Twittera, a Mrak Taritaš jučer je na svojem Facebook profilu objavila fotografiju iz sjedišta Bandićeve stranke i prokomentirala: „Evo i fanovi Milana Bandića me zaustavljaju i žele se fotkati. Promjene su bliže nego što sam mislila. Usput sam htjela pitati Milana hoće li konačno izaći na sučeljavanje“, napisala je Mrak Taritaš.

Dnevnik Nove TV gledajte večeras od 19:15.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene