Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove godina sve je bliže

Kakvo nas vrijeme očekuje u Silvestarskoj noći? Donosimo prognozu po gradovima

Zagreb (Foto: DHMZ)
Zagreb (Foto: DHMZ) DHMZ
Aktualno Galerija Zagreb (Foto: DHMZ) Zagreb (Foto: DHMZ) Foto: DHMZ Zadar (Foto: DHMZ) Zadar (Foto: DHMZ) Foto: DHMZ Vukovar (Foto: DHMZ) Vukovar (Foto: DHMZ) Foto: DHMZ Split (Foto: DHMZ) Split (Foto: DHMZ) Foto: DHMZ +3 Rijeka (Foto: DHMZ) Galerija 1/8 >>
Bliži nam se najiščekivanija noć u godini - ona Silvestarska. S obzirom da će mnogi upravo u Novu godinu zakoračiti na nekom od gradskih trgova, donosimo kakvo nas vrijeme očekuje tog posljednjeg dana u godini.

Nakon što se vrijeme u petak smirilo, a snijeg zabijelio neke dijelove naše zemlje, u subotu nas očekuje uglavnom suho vrijeme koje će kratko trajati je nam u nedjelju jugo i jugozapadnjak najavljuju novo pogoršanje odnosno nove oborine. Prije kiše, dodatno će porasti i temperatura pa Silvestarska noć, za razliku od prošlogodišnje, neće biti ni blizu hladna.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

Tlak zraka postupno raste, bit će povišen ovog vikenda, a u ponedjeljak se očekuje prolazak hladne fronte s kojom će onda stići nove oborine. Kiše će doduše biti već u nedjelju, no ne posvuda, samo na sjevernom Jadranu.

U subotu ujutro na kontinentu će biti hladno: temperatura će se spustiti i 4, 5 stupnjeva ispod ništice, u gorju će biti i hladnije, a i na moru će biti hladno, iako u plusu: od 2, do 5 ili 6, na južnodalmatinskim otocima i 7 stupnjeva. Sve to pratit će zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u Dalmaciji uz obalu još može biti i malo bure. U kopnenom području će mjestimice biti magle, danju će biti i sunca i oblaka, u različitim omjerima. Sunčanije će biti u ovom prvom dijelu dana.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i uglavnom suho. Puhat će slab jugozapadni vjetar, temperatura će se kretati od 4 do 7 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji bit će djelomice sunčano, ali isto može biti promjenjive naoblake. Uz slab južni vjetar, najviša dnevna temperatura očekuje se oko 6 stupnjeva.

I u gorju i na sjevernom Jadranu u subotu će biti promjenjivo oblačno, danju uglavnom bez oborina, premda će na moru ujutro biti šansi za tek koju kap kiše. Puhat će slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, a krajem dana, na sjevernom dijelu već i jugo. Temperatura će se na moru kretati od 8 do 11, u gorju između 3 i 6 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Puhat će sjeverozapadnjak, prema večeri ponegdje u okretanju na jugo. Temperatura će biti većinom od 8 do 13 stupnjeva.

U nedjelju će u kopnenom području još uvijek biti većinom suho, iako promjenjivo oblačno i vjetrovito. Puhat će umjeren, ponegdje jak jugozapadnjak i bit će iznadprosječno toplo. Očekuje se oko 10 stupnjeva, a navečer, u Silvestarskoj noći, oko 4. U Novoj godini stižu nove oborine: prvo kiša, a sa zahladnjenjem, uz sjeverac, u gorju će opet biti i snijega.

Na sjevernom Jadranu će u nedjelju već biti kiše, dok će na jugu ostati sunčanije i suho. Uz južinu, neće biti previše hladno. Ako planirate doček Nove godine na otvorenom, očekujte temperaturu između 5 i 10 stupnjeva. Početkom novog tjedna na moru može biti obilnijih oborina. Jako jugo će u ponedjeljak prvo okrenuti na sjeverozapadnjak, a onda će u utorak već zapuhati i bura. Prvo će biti toplije, a zatim će u utorak s burom i zahladnjeti.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene