Kako je bilo i najavljivano, tijekom četvrtka vrijeme se promijenilo - kiša se u nekim dijelovima Hrvatske pretvorila u snijeg. Snježni pokrivač uhvatio se na cestama u okolici Rijeke te usporava promet na autocesti Rijeka - Zagreb.

Galerija


Snijeg otežava vožnju u Lici, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme, objavio je HAK.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Preminula 88-godišnja pješakinja iz Rijeke na koju je naletio automobil Obračun u prometu Prometni obračun u Rijeci postao hit na društvenim mrežama: ''Čke, čke, najbolje su riječke''

Što se tiče najavljivanog zahladnjenja, maksimalna dnevna temperatura zraka na kopnu kreće se danas od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva. Poslijepodne i osobito navečer očekuje se osjetno zahlađenje.

U temperaturnim minusima bit ćemo u petak i subotu, kad će jutra bilježiti i po nekoliko supnjeva ispod ništice, dok će dnevne temperature biti tek nekoliko stupnjeva iznad ništice. Dobra je vijest da će nakon nestabilnog vremena u četvrtak, u petak i subotu vrijeme biti stabilnije i bez oborina.

Zbog više prometnih nezgoda na autocesti A1 između čvorova Pirovac i Benkovac vozi se usporeno, suženim kolnikom, a zbog prometne nezgode na autocesti A1 između čvora Skradin i odmorišta Nadin u smjeru Zagreba vozi se usporeno uz ograničenje brzine od 40 km/h.