Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

šest tona duhana

Kako je raskrinkan unosan krijumčarski posao s duhanom? "Carina će im poslati zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 5,8 milijuna kuna"

Aktualno Galerija Jure Grdić Jure Grdić Foto: DNEVNIK.hr Slavko Krklec Slavko Krklec Foto: DNEVNIK.hr Duhan - 1 Duhan - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Duhan - 2 Galerija 1/4 >>
Policija još utvrđuje sve detalje zapljene čak šest tona duhana.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić kaže kako su istražitelji imali relativno lak zadatak i da je duhan bio spremljen u kutije. Radi se o duhanu s većim listovima. 

Jure Grdić iz Službe organiziranog kriminaliteta otkriva kako su pali krijumčari. 

"Radi se od ranije policiji poznatim osobama. Operativnim radom došli smo do njihovog skladišta i rute. Bili su iznenađeni kad smo došli do njih. Nisu imali nikakve šanse za bilo kakvo postupanje. Osim duhana, zaplijenili smo i stroj za rezanje duhana. Radi se o ručno izrađenom stroju kojim se duhan usitnjava", kaže Grdić. 

Slavko Krklec Jure Grdić (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz ručno izrađen stroj, krijumčari su imali i dva zamrzivača. 

Slavko Krklec iz Mobilne jedinice Carine Zagreb pojašnjava o čemu se radi. 

"To su zamrzivači koje su krijumčari preradili kako bi sušili duhan u listu i kako bi ga aromatizirali i na taj način poboljšali kvalitetu prije prerade na rezaču duhana. Oduzeti duhan će se probati komercijalizirati tako da ponudimo legalnim prerađivačima da otkupe duhan i da ga oni prerade u postrojenjima i na taj način da se legalno pusti u prodaju ili da se izveze izvan RH". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nastavak trenda Loše vijesti za pušače: Poskupjele cigarete jednog od najvećih svjetskih proizvođača

Na pitanje što će biti s krijumčarima i kakve im kazne prijete, odgovara: "Carinska uprava će podnijeti zahtjev za naplatu trošarine prema svim osumnjičenicima u iznosu od 5,8 milijuna kuna", kaže. 

Pročitajte i ovo Velika akcija policije, ilustracija MREŽA KRIJUMČARA USKOK podignuo optužnicu protiv 23 osobe: Država ostala bez više od sedam milijuna kuna?

Osumnjičena četvorka trenutno se nalazi u istražnom zatvoru. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene