Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kukuriku koalicija

Kajin: Milanović još jednom pruža šansu Istri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za istarskog župana na idućim lokalnim izborima Damir Kajin ocijenio je danas da će predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, ako ne prihvati premijerov poziv, pokazati da mu do suradnje nije stalo i da izbjegava odgovornost.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović jučerašnjim je pozivom predsjedniku IDS-a Ivanu Jakovčiću da uđe u Vladu 'još jednom pružio Istri šansu, pokazao otvorenost za suradnju te što je najbitnije i preuzimanje odgovornosti'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

'Pa Milanović nije istražitelj, on poziva Jakovčića kao predsjednika jedne stranke što je sasvim legitimno, a tu ponudu predsjednik stranke u koaliciji ne smije nikako odbiti', rekao je Kajin. 'Ako Jakovčić ne prihvati taj poziv, pokazat će da mu do suradnje uopće nije stalo i da izbjegava odgovornost, što je vrlo jasna poruka', ocijenio je.

'Ako kandidat bude sadašnji pomoćnik ministra gospodarstva za investicije i konkurentnost IDS-ovac Darko Lorencin, o čemu se nagađa, njega ću zasigurno poduprijeti', rekao je u izjavi Damir Kajin.

>> Jakovčić: Milanoviću hvala na ponudi, ali...

Kajin smatra 'nevjerojatnim' Jakovčićev zaokret koji je, kako je rekao, do samo prije par mjeseci tvrdio kako s Milanovićem ne želi više u istu prostoriju, a kamoli razgovarati, a sada mu je iznimna čast što ga je premijer pozvao u Vladu ali od njega očekuje da raščisti njegov stav o ruganju'. Naime, Kajin je u subotu, komentirajući ponudu SDP-a da Jakovčić bude novi ministar turizma rekao 'kako se Jakovčiću zapravo rugaju i tjeraju ga od sebe i Istrijana'. Odgovarajući na pitanje hoće li se ispričati Jakovčiću, Kajin je poručio da mu 'ne pada na pamet'.

'Njemu da se ispričam? Nemojte podcjenjivati moju inteligenciju niti precjenjivati njegove sposobnosti. Može me slobodno tužiti', rekao je, uz ostalo, Kajin.

Inače, Kajin je danas poslao priopćenje medijima u kojem je, osvrnuvši se na premijerovu tvrdnju kako je 'Jakovčić sa suradnicima u dvadeset godina od Istre napravio brend', naglasio kako to nije 'ni Jakovčićeva niti njegova, a još manje zasluga samo IDS-a'.

'Stvaranje brenda Istre zasluga je prije svega svih 210 tisuća ljudi koji žive i rade u Istri, pritom ne zaboravljajući niti generacije koje su nam ostavile gospodarsku osnovu koju izvršna vlast nije znala iskoristiti u punom potencijalu', ustvrdio je Damir Kajin.

Dodao je kako 'Istra nisu samo vrhunske eno-gastro manifestacije ili vitlanje golf palicom po Brijunima' već je realnost i to da je u Istri do 1990. godine izgrađeno 72 hotela, a od 1990. svega četiri. Također, smatra on, 'realnost je i propali projekt Brijuni Rivijera kao i pedeset novonezaposlenih dnevno na Zavodu za zapošljavanje'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene