Prema Zakonu i Pravilniku o zaštiti na radu svi koji obilaze gradilišta dužni su nositi kacigu. Na svečanosti spajanja Pelješkog mosta to, međutim, nije bio slučaj što je uočio, promatrajući predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića filmski redatelj Dario Juričan te je uputio prijavu Državnom inspektoratu.


Da se na proslavi spajanja Peljškoga mosta nisu nosile maske, zamijetili su neki, a filmski redatelj Dario Juričan da se nisu nosile ni kacige, što su, prema Zakonu i Pravilniku o zaštiti na radu svi koji obilaze gradilišta dužni učiniti. Stoga je prijavio Inspektoratu rada premijera Andreja Plenkovića.

Vesna i Dražen Kovač Bračni par geodeta zajedno radio na Pelješkom mostu: "Dali smo tri godine života, ali znamo zašto"

Upozorio je da je premijer prekršio Zakon i Pravilnik o zaštiti na radu te je zatražio od Inspektorata da kazni HDZ zbog nepoštivanja zakona.

Pelješki most
Spojen Pelješki most - Premijer Plenković prvi prošetao mostom Foto: PIXELL


''Zabrinut sam i žalosti me što je Plenković svojim postupkom - nenošenjem zaštitne kacige i prsluka za vrijeme radnog procesa doveo u zabludu cijeli državni vrh RH, ugrozio sigurnost svite, a time je prekršen i Zakon o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14 , 94/18, 96/18), te Pravilnik o zaštiti na radu (NN 105/2020). Ne želim ni zamisliti što bi bilo da je neki element Pelješkog mosta (s nadom da će se zvati Most Milana Bandića) pričepio Plenkovićev ego. Tragedija. Stoga molim Inspektorat rada da postupi sukladno ovlastima i zakonskoj obvezi i kaznom ukaže na HDZ-ovo nepoštivanje pravnog poretka i zakona RH'', napisao je Juričan, između ostalog, u objavi na Facebooku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr