Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vučić okončao posjet

Josipović zahvalio Vučiću na pomoći u otkrivanju masovne grobnice u Sotinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić svoj je službeni posjet Hrvatskoj okončao susretom s predsjednikom Ivom Josipovićem, koji mu se zahvalio na pomoći u nedavnom otkrivanju masovne grobnice u Sotinu pored Vukovara.

Pitanje nestalih osoba najvažnije je političko i humanitarno pitanje za Hrvatsku u ovom trenutku, rekao je predsjednik Republike Ivo Josipović na sastanku s potpredsjednikom srbijanske vlade Aleksandrom Vučićem kojem je zahvalio za pomoć Srbije u otkrivanju masovne grobnice hrvatskih civilnih žrtava Domovinskog rata u Sotinu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Slika nije dostupna Za pragmatičan i racionalan razgovor Vučić: RH i Srbija neće se nikada usuglasiti s mnogim stvarima u prošlosti, ali treba graditi budućnost

Josipović je, kako se navodi u priopćenju iz njegova ureda, izrazio očekivanje da će se vrlo skoro sve poduzeti kako bi se otkrila sudbina svih nestalih građana Republike Hrvatske, a Vučić obećao nastavak suradnje i najavio nove aktivnosti srbijanske vlade u tom pogledu.

>> Vučić: Većina je za sporazum s Prištinom, nećemo prihvatiti ucjene kosovskih Srba

Josipović i Vučić razgovarali su o europskoj budućnosti regije, mogućnostima bilateralne suradnje, osobito na gospodarskom planu te rješavanju otvorenih pitanja između dviju država.

Sugovornici su se složili o novim mogućnostima gospodarske suradnje koje treba iskoristiti. Vučić je ponudio srbijansku pomoć oko sklapanja bilateralnih sporazuma s članicama CEFTA-e kako bi se amortizirale eventualne posljedice zbog hrvatskog izlaska iz navedenog regionalnog trgovinskog sporazuma ulaskom u EU.

Srbijanska je strana istaknula i otvorenost za hrvatske investicije. Razgovaralo se i o vojnoj suradnji, osobito vezano uz zajednički nastup na trećim tržištima. Predsjednik Josipović ponovio je podršku Hrvatske Srbiji, kao i svim ostalim državama regije, na putu prema Europskoj uniji.

Sastankom s hrvatskim predsjednikom Vučić je završio jednodnevni službeni posjet Hrvatskoj tijekom kojeg se sastao i s premijerom Zoranom Milanovićem, prvom potpredsjednicom Vlade i šeficom diplomacije Vesnom Pusić, potpredsjednikom Vlade i budućim europskim povjerenikom Nevenom Mimicom te ministrom obrane Antom Kotromanovićem.

Vučić je najviši dužnosnik aktualne srbijanske vlade koji je posjetio Hrvatsku otkako je ta vlada preuzela dužnost u srpnju prošle godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene