Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je načelnika glavnog stožera britanske vojske generala zbora Davida Richardsa.


David Richards boravi u Zagrebu u sklopu službenog programa bilateralne obrambene suradnje, priopćio je u ponedjeljak Josipovićev ured.

Josipović i Richards dosadašnju su bilateralnu obrambenu suradnju ocijenili uspješnom i suglasili se kako postoji šire područje mogućnosti za njezin daljnji razvoj i nadgradnju.

Vezani članci Vojska postavila šatore ispred KBC-a Zagreb - 1 Hrvatska vojska postavlja šatore ispred KBC Zagreb i poručuje: "Budite odgovorni i nosite maske" Eksplozija u Jordanu Serija eksplozija u američkom vojnom skladištu: "Činilo se kao potres, staklo se razbilo, djeca su počela plakati"

>> Josipović: Važno je da civilne žrtve rata ostvare svoja prava

Prilikom susreta istaknuta je predanost Republike Hrvatske NATO savezu kao glavnom svjetskom sigurnosnom aranžmanu. Također, istaknuto je da je Hrvatska pridonijela sudjelovanjem u operacijama pod vodstvom NATO-a, u regionalnim okvirima operacije KFOR-a i u svjetskim okvirima u operaciji ISAF-a u Afganistanu.

Naglašeno je kako će Hrvatska slijediti savezničku politiku u Afganistanu u smislu daljnjeg doprinosa izgradnji sposobnosti afganistanskih sigurnosnih snaga i nakon 2014. godine.

Richards je istaknuo doprinos Republike Hrvatske stabilnosti i miru u području jugoistočne Europe, ne samo u sklopu suradnje i djelovanja putem Američko-jadranske povelje, nego i aktivnom ulogom RH na polju jačanja međusobnog razumijevanja i povjerenja s državama regije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook