Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu Dana državnosti i 20. obljetnice samostalnosti Republike Hrvatske, vlada je danas održala svečanu sjednicu.


Na sjednici su, uz predsjednicu vlade Jadranku Kosor i ministre, bili i predsjednik Republike Ivo Josipović te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, a premijerka je sa sjednice poručila da dva desetljeća hrvatske neovisnosti danas slavimo osnaženi zajedničkim uspjehom - završetkom pristupnih pregovora s Europskom unijom. 'Dva desetljeća suvremene hrvatske državnosti slavimo osnaženi zajedničkim uspjehom u ostvarivanju strateškoga cilja - povratka Hrvatske kući, tamo gdje pripadamo - u Europu', istaknula je premijerka.

Unatoč svim poteškoćama, uspjeli smo, Hrvatska postaje 28. članica EU i zauzima svoje zasluženo mjesto u europskoj zajednici država i naroda, rekla je premijerka, izrazivši zahvalnost braniteljima, bez kojih ne bi bilo suverene Hrvatske, te prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu koji je hrvatski narod vodio u ostvarenje tisućljetnog hrvatskog sna.

Predsjednik Republike Ivo Josipović poručio je kako je Hrvatska ušla u fazu kada demokracija više nije cilj kojim bismo se zadovoljili, nego je ona sredstvo kojim treba postići rastuće blagostanje građana. 'Hrvatska je ušla u fazu kada će se domoljublje morati dokazivati stvaranjem uvjeta za gospodarsko napredovanje zemlje i blagostanje građana', istaknuo je predsjednik.

Luka Bebić istaknuo je kako slaveći današnji dan 'slavimo prije svega život u miru i slobodi'. 'Na vidiku je potpisivanje ugovora o pristupanju EU, vodećoj svjetskoj političko-gospodarskoj asocijaciji', rekao je Bebić, zahvalivši sadašnjoj vladi, ali i svim drugim hrvatskim vladama koje su omogućile da se ovaj proces uspješno završi.

Nakon svečane sjednice državni je vrh otputovao u Vukovar, gdje će sudjelovati u središnjoj svečanosti obilježavanja Dana državnosti i 20. obljetnice samostalnosti Republike Hrvatske. (Hina)

Vezani članci Andrej Plenković i Zoran Milanović Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost i dalje je na čekanju. Državni vrh se prepire, a bivši dužnosnici otkrivaju kakva je prije bila praksa Slika nije dostupna Izračunali smo što znači povećanje PDV-a za kućnu budžet