Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana sjednica

Josipović: Domoljublje treba dokazivati stvaranjem uvjeta za gospodarski napredak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Dana državnosti i 20. obljetnice samostalnosti Republike Hrvatske, vlada je danas održala svečanu sjednicu.

Na sjednici su, uz predsjednicu vlade Jadranku Kosor i ministre, bili i predsjednik Republike Ivo Josipović te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, a premijerka je sa sjednice poručila da dva desetljeća hrvatske neovisnosti danas slavimo osnaženi zajedničkim uspjehom - završetkom pristupnih pregovora s Europskom unijom. 'Dva desetljeća suvremene hrvatske državnosti slavimo osnaženi zajedničkim uspjehom u ostvarivanju strateškoga cilja - povratka Hrvatske kući, tamo gdje pripadamo - u Europu', istaknula je premijerka.

Unatoč svim poteškoćama, uspjeli smo, Hrvatska postaje 28. članica EU i zauzima svoje zasluženo mjesto u europskoj zajednici država i naroda, rekla je premijerka, izrazivši zahvalnost braniteljima, bez kojih ne bi bilo suverene Hrvatske, te prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu koji je hrvatski narod vodio u ostvarenje tisućljetnog hrvatskog sna.

Predsjednik Republike Ivo Josipović poručio je kako je Hrvatska ušla u fazu kada demokracija više nije cilj kojim bismo se zadovoljili, nego je ona sredstvo kojim treba postići rastuće blagostanje građana. 'Hrvatska je ušla u fazu kada će se domoljublje morati dokazivati stvaranjem uvjeta za gospodarsko napredovanje zemlje i blagostanje građana', istaknuo je predsjednik.

Luka Bebić istaknuo je kako slaveći današnji dan 'slavimo prije svega život u miru i slobodi'. 'Na vidiku je potpisivanje ugovora o pristupanju EU, vodećoj svjetskoj političko-gospodarskoj asocijaciji', rekao je Bebić, zahvalivši sadašnjoj vladi, ali i svim drugim hrvatskim vladama koje su omogućile da se ovaj proces uspješno završi.

Nakon svečane sjednice državni je vrh otputovao u Vukovar, gdje će sudjelovati u središnjoj svečanosti obilježavanja Dana državnosti i 20. obljetnice samostalnosti Republike Hrvatske. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene