Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dijaspora je odsječena'

Bogati hrvatski poduzetnik iz Kanade komentirao novog mandatara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni kanadski poduzetnik hrvatskih korijena vidi nadu u odabiru Tihomira Oreškovića za mandatara.

Josip Joe Pavičić hrvatski je poduzetnik iz Kanade te ujedno i predsjednik kanadskog nogometnog prvaka Croatia Toronto, a s novoimenovanim mandatarom Tihomirom Oreškovićem vežu ga lički korijeni, a susreli su im se i poslovni putovi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rješavanje u hodu DIP o organiziranju izbora u BiH: "Bit će logistički izazovno, puno je biračkih mjesta u školama koje taj dan - rade" Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

Pavičić vjeruje kako je izbor Tihomira Oreškovića kao mandatara hrvatske vlade nada za stvaranje uvjeta za sigurno ulaganje hrvatskih iseljenika u domovinu. 'Moglo bi se reći da su Oreškovići tipičan primjer jedne hrvatske obitelji u Kanadi koja je vezana uz domovinu i sanja o povratku', rekao je Pavičić.

Požalio se i kako je dijaspora danas potpuno politički i ekonomski odsječena od Hrvatske te da se nada kako će Orešković to promijeniti. 'Ovo je nada za zbližavanje i stvaranje uvjeta za sigurno ulaganje hrvatskih iseljenika koji to žele, ali su se, kako je poznato iz niza primjera, opekli. Zato je ovo što se dogodilo u Hrvatskoj ozbiljan pomak koji ulijeva optimizam, što sam primijetio i u domovini', kaže Pavičić za Croexpress.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene