Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ugledni kanadski poduzetnik hrvatskih korijena vidi nadu u odabiru Tihomira Oreškovića za mandatara.


Josip Joe Pavičić hrvatski je poduzetnik iz Kanade te ujedno i predsjednik kanadskog nogometnog prvaka Croatia Toronto, a s novoimenovanim mandatarom Tihomirom Oreškovićem vežu ga lički korijeni, a susreli su im se i poslovni putovi.

Vezani članci Nevjerojatne vrućine u Kanadi - 4 U Francuskoj poplave i tuča, u Kanadi izmjerena najviša temperatura u povijesti. Preminulo je 233 ljudi: "Klimatska kriza nije izmišljena" Toplinski val u Sjevernoj Americi - 3 U Kanadi izmjereno rekordnih 46,6 stupnjeva: ''Ovo je nešto što nitko prije nije vidio!''

Pavičić vjeruje kako je izbor Tihomira Oreškovića kao mandatara hrvatske vlade nada za stvaranje uvjeta za sigurno ulaganje hrvatskih iseljenika u domovinu. 'Moglo bi se reći da su Oreškovići tipičan primjer jedne hrvatske obitelji u Kanadi koja je vezana uz domovinu i sanja o povratku', rekao je Pavičić.

Požalio se i kako je dijaspora danas potpuno politički i ekonomski odsječena od Hrvatske te da se nada kako će Orešković to promijeniti. 'Ovo je nada za zbližavanje i stvaranje uvjeta za sigurno ulaganje hrvatskih iseljenika koji to žele, ali su se, kako je poznato iz niza primjera, opekli. Zato je ovo što se dogodilo u Hrvatskoj ozbiljan pomak koji ulijeva optimizam, što sam primijetio i u domovini', kaže Pavičić za Croexpress.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook