Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u suncu dok možete, uskoro stiže promjena: Temperature bi na kopnu mogle pasti i na desetak stupnjeva

Danas nas očekuje još sunca i topline, a za vikend stiže promjena, barem u kopnene predjele. Dakle, još će danas na vrijeme u našim krajevima utjecati anticiklona, odnosno područje povišenog tlaka zraka koje donosi stabilno vrijeme.

Jutro je ponegdje maglovito, osobito u blizini rijeka te u kotlinama, ali i na obali i otocima. Magla će mjestimice biti dugotrajnija pa će se zadržati i dobar dio prijepodneva. Može biti i niskih oblaka. Magla znači slab vjetar, a jutarnje temperature kretat će se od minus jedan do pet na kopnu i između pet i deset stupnjeva na moru.

Danju se nastavlja pretežno sunčano vrijeme s razmjerno visokim temperaturama. U središnjoj Hrvatskoj mjerit će se između 17 i 20 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji nakon maglovitog prijepodneva slijedi sunčan dan, tek ponegdje s malom naoblakom. Temperatura će i dalje biti iznad prosjeka, od 17 do 20 stupnjeva.

U gorju će dan biti vedar i razmjerno topao, s temperaturom do 21 stupanj. Na sjevernom Jadranu pretežno je sunčano, niska naoblaka razići će se do poslijepodneva. Vjetar će biti većinom slab, zapadnih smjerova. Najviša dnevna temperatura bit će između 16 i 20.

Sunce očekuje i Dalmaciju. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će dosezati između 16 i 19 na obali, u unutrašnjosti i do 24 stupnja.

Za vikend će se vrijeme ipak promijeniti, bit će oblačnije, a u subotu može pasti i malo kiše. U ponedjeljak će biti malo sunčanije. Zapuhat će sjeverac i dnevna temperatura će se osjetno sniziti, na desetak stupnjeva.

Na moru će ostati pretežno sunčano, jedino će u subotu prolazno biti umjerene naoblake. Zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, ali će do ponedjeljka oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Iako se temperatura neće znatno mijenjati, zbog bure će se ipak činiti malo hladnije nego što je bilo ovih dana.

Još sutra će biti sunčano i dosta toplo, temperatura će ponegdje prelaziti 20 stupnjeva. Za vikend slijedi promjena, pa će se vrijednosti temperature na kopnu prepoloviti, a bit će i oblaka, ponegdje i slabe kiše. Na moru ostaje sunčano i suho, ali bit će i vjetrovito.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene