Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O stravičnim terorističkim napadima u Parizu razgovarali smo jutros s Jelenom Orešković koja sa suprugom i kćerkicom posljednih pet godina živi u glavnom gradu Francuske.


Još su svježa sjećanja na krvavi napad na Charlie Hebdo, no Jelena Orešković kaže da je sada u puno većem šoku jer se radi o više paralelnih napada ne nekoliko lokacija u Parizu.

Vezani članci Prosvjed u Parizu Novi prosvjedi u Parizu: "Macron likvidira poljoprivredu" Prosvjed u Parizu protiv mirovinske reforme Dan nacionalnog štrajka u Francuskoj: Ne rade javne službe, otkazani letovi, problemi s javnim prijevozom...

'Mislim da napadači ovime poručuju - mi možemo napasti bilo kada, bilo gdje i bilo koga. I to je strašno', kaže nam Jelena koja je za vrijeme napada bila na večeri ekonomsko-političke tematike, gdje su se dotakli upravo i teme terorizma. 'Malo nakon toga počela je kružiti informacija o napadu. Mislili smo prvo da je samo jedan napad, međutim ispostavilo se da nije tako. Ljudi su tom trenutku počeli ustajati od svojih stolova i svi smo krenuli kućama', opisuje Jelena.

UŽIVO - NOĆ UŽASA U PARIZU Svjedoci opisuju stravične trenutke: 'Kalašnjikovom su pucali po ljudima! Počela je panika...' - Stanovništvo zamoljeno da ne izlazi iz kuća

Strašno je to što nitko sinoć, kaže nam Jelena, nije ni pomislio da bi nakon prvog napada moglo uslijediti više njih. 'Pucalo se svugdje, po narodu i to ulijeva veliki strah. Oni su pucali po ljudima među kojima sigurno ima i muslimana. Cijela situacija je zastrašujuća. Sada svaki dan izlazite i u sebi pomislite - što ako mi se danas nešto takvo dogodi', iskrena je Jelena.

Milanović: 'Sve službe su u punoj pripravnosti, tu smo da zaštitimo hrvatske interese'

Analitičari već upozoravaju da se radi o velikom sigurnosnom propustu, a s njima se slaže i Jelena. 'Pitam se kakve to mjere sigurnosti ima zemlja koja je stalno pod prijetnjom terorista, a ipak ih, uz svu suvremenu tehnologiju, nije u stanju locirati, pratiti i spriječiti u djelovanju! Ta činjenica me još samo više zastrašuje', poručuje Jelena.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju