Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napad

Milanović: 'Sve službe su u punoj pripravnosti, tu smo da zaštitimo hrvatske interese'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović održava u Banskim dvorima izvanrednu konferenciju za novinare povodom terorističkog napada u Parizu.

Premijer Zoran Milanović tijekom konferencije za novinare izjavio je kako hrvatska Vlada radi sve da sazna što je moguće više informacija iz Pariza, te kako su u kontaktu sa svim institucijama koji im mogu dati podatke o hrvatskim državljanima u francuskoj prijestolnici. Napomenu je kako je Vlada u kontaktu i s kompanijom Croatia Airlines koji će omogućiti Hrvatima koji se nalaze u Parizu, brz dolazak kući u Hrvatsku ukoliko to žele.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

Dodao je kako iz Pariza 'nema informacija o hrvatskim građanima, nema poginulih'.

'Vjerujem da je Hrvatska još uvijek među sigurnim zemljama kada su u pitanju ovakvi događaji', rekao je Milanović.

UŽIVO - NOĆ UŽASA U PARIZU Svjedoci opisuju stravične trenutke: 'Kalašnjikovom su pucali po ljudima! Počela je panika...' - Stanovništvo zamoljeno da ne izlazi iz kuća

'Što se tiče RH mi smo na najvišoj razini spremnosti da zaštitimo građane, osiguramo mir i sigurnost. Razgovarao sam s predsjednicom, sve službe su u punoj pripravnosti, tu smo da zaštitimo hrvatske interese', rekao je Milanović osvrčići se na najnovije tragične događaje u Parizu.

'Prvi zadatak je štititi mir i sigurnost hrvatskih građana', rekao je Milanović.

'Budite spokojni, ali imajte širom otvorene oči. Hrvatska je jedna od najsigurnijih država', dodao je Milanović.

Premijer je također istaknuo kako ne želi povezivati imigrantsku krizu s događajima u Parizu. Napomenuo je kako postoji mogućnost da se kod ljudi pojavi strah od izbjeglica, ali mi sebe možemo zaštititi. 'Manja smo zemlja, nismo veliki igrači i zato se možemo lakše zaštititi', rekao je Milanović. 

'Budite mirni', rekao je za kraj Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene