Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proveli smo dan s njima

Nekoliko kvadrata, a njih 12. Kako izgleda život obitelji Prašnjak u kontejneru? "Dobro da smo mršavi..."

Aktualno Galerija Kako obitelj živi u kontejneru? - 5 Kako obitelj živi u kontejneru? - 5 Foto: DNEVNIK.hr Kako obitelj živi u kontejneru? - 1 Kako obitelj živi u kontejneru? - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kako obitelj živi u kontejneru? - 2 Kako obitelj živi u kontejneru? - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kako obitelj živi u kontejneru? - 3 Kako obitelj živi u kontejneru? - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Kako obitelj živi u kontejneru? - 4 Galerija 1/8 >>
Više od 2600 ljudi napustilo je Banovinu nakon potresa. Oni s oštećenim kućama koji nisu napustili županiju žive u kontejnerima, mobilnim ili kamp-kućicama. Provjerili smo stoga kako izgleda život s obitelji koja živi u svega nekoliko kvadrata.

Uništio im je kuću, ali ne i pozitivan duh. Police su ispunile igračke i dječji radovi jer gdje god se nalazi njih dvanaest, tu je i njihov dom. Riječ je o obitelji Prašnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOĆIMA SE SMRZAVALI Majka koja je sa sinom spavala u autu napokon dobila kamp-kućicu: ''Navodno prokišnjava, ali za prvu ruku i to je u redu'' Slika nije dostupna Broj je 0981818986 Ravnateljstvo Civilne zaštite: Ili zovite ili zahtjev za dodjelu kontejnera šaljite na gmail

"Privikli smo se, kako je bilo, sad je dobro. Dan provedem tako što pomognem roditeljima, braći i sestrama sada oko škole, nekad igramo društvene igre i dan brzo proleti. Najteže je bilo što se nismo mogli otuširati i oprati kosu", kaže Anamarija Prašnjak.

Voda je stigla, a s njom i kućanski zadaci. No učenje, koje im je prioritet, otežano je jer ponekad izbaci sklopka pa nestane struje. Ipak, profesori razumiju ako ne mogu poslati zadaće. Tata Stjepan bio je zabrinut za obitelj pa kaže da mu je sada laknulo iako je situacija i dalje daleko od idealne.

"To kada sam vidio prvi put rekao sam: 'Bože dragi, dva čovjeka da su deblji oni se tu ne mogu mimoići.' Dobro da smo mršavi", rekao je..

Obitelji ipak nedostaje kuća i samo žele što prije nastaviti s normalnim životom.

Više o ovoj priči doznajte u videu priloženom u našoj galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene