Više od 2600 ljudi napustilo je Banovinu nakon potresa. Oni s oštećenim kućama koji nisu napustili županiju žive u kontejnerima, mobilnim ili kamp-kućicama. Provjerili smo stoga kako izgleda život s obitelji koja živi u svega nekoliko kvadrata.

Galerija Kako obitelj živi u kontejneru? - 5 Kako obitelj živi u kontejneru? - 1 Kako obitelj živi u kontejneru? - 2 +4 Kako obitelj živi u kontejneru? - 3

Uništio im je kuću, ali ne i pozitivan duh. Police su ispunile igračke i dječji radovi jer gdje god se nalazi njih dvanaest, tu je i njihov dom. Riječ je o obitelji Prašnjak.

Vezani članci Potres kod Petrinje Nema mira za Banovinu: Kod Petrinje se opet treslo - "Tutnjava iz daljine, kuća se zatresla. Do kada više?" Potres na Baniji Nema mira na Baniji, građane probudilo novo podrhtavanje usred noći: ''Duže je trajao nego proteklih par puta i osjetio se jače''

"Privikli smo se, kako je bilo, sad je dobro. Dan provedem tako što pomognem roditeljima, braći i sestrama sada oko škole, nekad igramo društvene igre i dan brzo proleti. Najteže je bilo što se nismo mogli otuširati i oprati kosu", kaže Anamarija Prašnjak.

Voda je stigla, a s njom i kućanski zadaci. No učenje, koje im je prioritet, otežano je jer ponekad izbaci sklopka pa nestane struje. Ipak, profesori razumiju ako ne mogu poslati zadaće. Tata Stjepan bio je zabrinut za obitelj pa kaže da mu je sada laknulo iako je situacija i dalje daleko od idealne.

"To kada sam vidio prvi put rekao sam: 'Bože dragi, dva čovjeka da su deblji oni se tu ne mogu mimoići.' Dobro da smo mršavi", rekao je..

Obitelji ipak nedostaje kuća i samo žele što prije nastaviti s normalnim životom.

Više o ovoj priči doznajte u videu priloženom u našoj galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju