Predsjednica Republike, Kolinda Grabar-Kitarović, na Badnju večer je bila u Karlovcu na misi s beskućnicima toga kraja.

Galerija


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović je, pomalo neuobičajeno, misu na Badnju večer odlučila odslušati u Centru za beskućnike u Karlovcu koji skrbi za dvadesetak ljudi koji u ovom trenutku nemaju dom. Ona je kazala da Badnjak mora biti za sve ljude isti.

Predsjednica je kazala kako je ovom gestom željela poručiti kako se ovako veliki blagdani ne slave samo u velikim crkvama i katedralama, nego i na ovakvim puno skromnijim mjestima koja ne smiju biti zaboravljena.

Ovo nije jedino mjesto koje će posjetiti u Karlovcu. Posjetit će i sve one koji radi svojeg posla večeras neće moći biti sa svojim obiteljima. Obići će i žurne službe.

"Za mene je upravo Badnjak i Božić vrijeme kad treba biti sa svojom obitelji. Želim im zahvaliti na tome što su večeras dežurni, što su tu kako bi spriječili bilo kakve nesreće i nezgode i kako cijenimo to što Badnju večer i Božić provode na poslu", rekla je Grabar-Kitarović, koja je svim hrvatskim građanima koji slave Božić poželjela miran, sretan i blagoslovljen Božić.

"Nadam se da ćete ga provesti u krugu svojih najmilijih i nadam se da će biti spokojan, miran i veseo", rekla je Grabar-Kitarović. Na pitanje želi li Vladi što poručiti, rekla je da želi "svima nama sretniju, ljepšu, bolju i prospreritetniju 2018. godinu".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr