Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izbušen INI-in cjevovod Molve-Ivanić Grad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
INA-ina Služba za informiranje izvijestila je o istjecanju ugljikovodika na cjevovodu Molve-Ivanić Grad, kod Brezovca, na bjelovarskom području.

U priopćenju se navodi kako su radnici INA-e i PLINACO-a, prilikom redovitog obilaska zajedničke trase cjevovoda u blizini aerodroma Brezovac, ispod nasipa bivše željezničke pruge Bjelovar-Garešnica, uočili smrznutu zemlju iznad trase svojih tehnoloških cjevovoda.

Pročitajte i ovo Bušenje Jadrana - 1 ODGOVOR NA PAD ISPORUKE Jadran kao rudnik plina? Ina planira izbušiti 11 novih bušotina. Još jedna zemlja ima isti odgovor na energetsku krizu Nastavak afere u Ini: Ilustracija - 2 POPIS IMENA SVE DUŽI Krak plinske afere u Ini se širi: Iza rešetaka ostaju Škugorov zamjenik i direktor još jedne tvrtke

O tome su odmah obavijestili odgovorne u INA-Naftaplinu te tijela državne i županijske uprave, a po dolasku na lokaciju eksplozimetrom su izmjerili isparavanje ugljikovodika iznad smrznutog dijela oranice.

Nakon što je otkopan cjevovod utvrđeno je kako je najvjerojatnije riječ o namjernom bušenju cijevi iz koje su istjecali ugljikovodici, ističe se u priopćenju INA-e.

Budući da je na spomenutoj trasi cjevovoda prijašnjih godina bilo više pokušaja krađe ugljikovodika iz cijevi, sumnja se na krađu, pa je obaviještena i Policijska uprava Bjelovarska.

Sanacija cjevovoda i okoliša će trajati nekoliko dana. Naime, cijev će se isprazniti i to dijelom odvoženjem ugljikovodika s cisternama, a dijelom će se morati spaljivati na baklji. Zbog smrzavanja zemlje većih posljedica za okoliš nema, a mjesto događaja stalno osigurava vatrogasna postrojba Sinaco-a, navodi INA-ina Služba za informiranje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene