Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREPORUČUJU IZ "ŠTAMPARA"

Izbjegavajte aktivnosti na otvorenome: Zrak u cijeloj Hrvatskoj i dalje je loše kvalitete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su koncentracije lebdećih čestica u blagom opadanju, zrak na području RH i dalje je loše ili vrlo loše kvalitete, navode iz Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Nakon što su tijekom petka, 27. ožujka, uočene povećane razine lebdećih čestica u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Kopačkom ritu te mjestu Zoljan kraj Našica, njihova današnja zabilježena koncentracija u zraku je u blagom opadanju, javljaju iz Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Slika nije dostupna NOVO ZAGAĐENJE Zrak u Zagrebu ponovno loše kvalitete, građanima se savjetuje da izbjegavaju aktivnosti na otvorenom

Povećane koncentracije čestica u zraku rezultat su dolaska pustinjskog pijeska iz pustinje Karakum u središnjoj Aziji. Zagreb je tog dana u popodnevnim satima bio najzagađeniji na svijetu.

Zrak na području RH je i dalje loše ili vrlo loše kvalitete, iako su koncentracije lebdećih čestica PM10 u blagom opadanju. Stoga stručnjaci iz "Štampara" i dalje preporučuju građanima izbjegavanje svih fizičkih aktivnosti na otvorenome prostoru kako bi smanjili rizik od izlaganja onečišćenju iz zraka.

"Poseban oprez preporučuje se osjetljivim skupinama – djeci, trudnicama, osobama starije životne dobi, oboljelima od kroničnih bolesti dišnog i srčano-krvožilnog sustava, pušačima te osobama oslabljenog imuniteta. Stručnjaci napominju i da se tijekom kratkotrajne izloženosti povišenim vrijednostima lebdećih čestica ne očekuje značajan utjecaj na zdravlje stanovništva grada Zagreba.

NZZJZ 'Dr. Andrija Štampar' kontinuirano će pratiti stanje kakvoće zraka i pravovremeno o istom obavještavati javnost", navedeno je u priopćenju.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene