Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Ivica Puljak o štrajku Čistoće: "Ovo je maksimum koji Grad može ponuditi"

Dio radnika splitske Čistoće od srijede kreće u štrajk. Najavu štrajka u Dnevniku Nove TV komentirao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Neki radnici splitske Čistoće najavili su da u srijedu počinju sa štrajkom. O toj je temi s gradonačelnikom Ivicom Puljkom uživo u Dnevniku Nove TV razgovarao reporter Mario Jurič. Na početku ga je pitao zašto sindikati tvrde da je Grad spreman ispuniti šest od deset zahtjeva radnika, a gradske vlasti da su spremne ispuniti njih devet.

"Mi smo danas medijima pokazali tablice na kojima se vidi da smo spremni ispuniti devet od deset uvjeta. Jedini koji se ne može ispuniti je da se plaće povećavaju za faktor inflacije", rekao je te dodao da je Grad ponudio da se svakom radniku u prosjeku plaća poveća za 1000 kuna, odnosno 150 eura.

"Inflatorni dodatak generirao bi dodatnu inflaciju i to nema niti jedna firma u Hrvatskoj ni u svijetu. Pozivam radnike da, s obzirom na to da smo spremni prihvatiti devet od deset uvjeta, dođu na posao, da rade i čiste grad, kao što su to i dosad radili", rekao je.

Pročitajte i ovo Kontejneri u Splitu Problemi uoči sezone Propali pregovori sindikata i Čistoće: Radnici najavili štrajk, Splitu prijeti kolaps

Također je istaknuo da splitski komunalni radnici imaju najveće plaće od svih komunalnih tvrtki u Hrvatskoj.

"Brojevi to pokazuju i u redu je da imaju veće plaće od ostalih, ali ovo je maksimum koji Grad može ponuditi, a da se građanima ne povećaju cijene komunalnih usluga", rekao je.

Jurič ga je zatim pitao hoće li slijediti primjer gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i obući odijelo radnika Čistoće.

"Već sam nekoliko puta bio u Čistoći i razgovarao s radnicima, a nakon čišćenja poslije Nove godine počastili smo ih ručkom", odgovorio je Puljak te dodao: "Svatko ima svoj posao. Moj posao je posao gradonačelnika, a ja jako cijenim njihov posao održavanja grada čistim."

Pročitajte i ovo Gomilanje smeća u centru Zagreba zbog štrajka radnika Čistoće - 13 Ružne slike VELIKA FOTOGALERIJA Zagreb zatrpan smećem: Pogledajte kako glavni grad izgleda 4. dan štrajka

Na kraju ga je reporter pitao bi li ulice pune smeća mogle biti loša reklama za Split, i to uoči turističke sezone.

"Nadam se da to neće dogoditi. Zaista apeliram na radnike da prihvate ovih devet zahtjeva. Nadam se da će grad ostati čist i da će se smeće odvoziti, a mi ćemo što je više moguće posla pokušati obaviti s radnicima koji ne budu štrajkali. Scene koje smo vidjeli na ulicama drugih gradova, nadam se, nećemo gledati u Splitu", rekao je gradonačelnik na kraju razgovora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene