Radnici zagrebačke Čistoće štrajkaju četvrti dan, a grad, pogotovo centar, pun je smeća. No, u četvrtak ujutro iz središnjice Čistoće na teren je izašlo nekoliko kamiona koji će odvoziti otpad iz domova zdravlja, bolnica, škola i vrtića.

Galerija Gomilanje smeća u centru Zagreba zbog štrajka radnika Čistoće - 13 Gomilanje smeća u centru Zagreba zbog štrajka radnika Čistoće - 12 Gomilanje smeća u centru Zagreba zbog štrajka radnika Čistoće - 11 +9 Gomilanje smeća u centru Zagreba zbog štrajka radnika Čistoće - 10

 

Dok se čeka dogovor između gradskih vlasti i radnika Čistoće, Zagreb se pretvara u veliki Jakuševec.

Iako je u srijedu navečer bilo dogovoreno da će treća smjena radnika Čistoće izaći na teren, do toga nije došlo. 

Od jutros, ipak, radnici odvoze otpad, ali samo s interventnih lokacija u Zagrebu - bolnica, domova zdravlja, vrtića, škola i domova za starije.

Tomislav Tomašević u odijelu radnika Čistoće Tomašević odjeven kao radnik Čistoće poručio: "Idemo raditi! Nisam kao Bandić, odradio bih cijelu smjenu, ali…"

Radnici Čistoće još nisu izašli na teren Obrat u Čistoći, radnici još nisu izašli na teren: "Nagovaraju nas, ali ne damo se"

Ostali radnici i dalje štrajkaju, tražeći od Uprave jamstvo za traženo povećanje koeficijenata, a među njih je jutros na razgovor otišao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Prema neslužbenim informacijama, štrajk je navodno gotov, a više detalja trebalo bi biti poznato uskoro na konferenciji za medije. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju