Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili podršku

Ivančić: HNS jedinstven u potpori kandidatu IDS-a V. Flegi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik istarskog HNS-a Veljko Ivančić rekao je na da su svi predsjednici i predstavnici podružnica stranke iz cijele Istarske županije još jednom iskazali potporu IDS-ovu kandidata za istarskog župana Valteru Flegi i time potvrdili nedavnu odluku Predsjedništva istarskog HNS-a.

Ivančić je na pitanje novinara rekao da na taj sastanak, iako su bili pozvani, nisu došli čelnici buzetske podružnice te ocijenio kako to nije 'početak raskola' u istarskom HNS-u.

Član Središnjeg odbora HNS-a i potpredsjednik istarske organizacije stranke Darko Kranjčić je u petak u Buzetu ocijenio 'sramotnom i neprihvatljivom' odluku o suradnji na lokalnim izborima s IDS-om i potporu njegovom kandidatu za župana Valteru Flegi te je pozvao članstvo stranke da odbaci taj sporazum.

'S obzirom na to da buzetska podružnica ima novu ekipu i nove ljude, siguran sam da će nam se i oni kroz neko vrijeme pridružiti. Kranjčić je draga osoba i pretpostavljam da je on to rekao u afektu i da će njegova ljutnja ubrzo splasnuti', rekao je Veljko Ivančić.

Pročitajte i ovo Srna Bijuk i Predrag Štromar - 4 Za Dnevnik Nove TV Štromar o DP-ovu uvjetu: "Mislim da to nije baš u redu" Slika nije dostupna Politička preslagivanja Istarski HNS ne želi Kajina i ide u koaliciju s IDS-om

>> Flego osudio Kajinovu usporedbu Radina s Mussolinijem

Na pitanje je li to početak raskola u istarskom HNS-u, odgovorio je kako 'apsolutno' nema nikakvog raskola te da je to 'pokazala jedinstvenost svih članova na današnjem sastanku u Pazinu'.

'Ne može se pojedinac postaviti iznad organizacije', poručio je Ivančić. No, dometnuo je, 'za koji dan će se i on ispuhati'.

Govoreći o današnjem sastanku u Pazinu, Ivančić je rekao da su predsjednici i predstavnici istarskih podružnica ponovno upoznati s procedurom pregovora, kako sa SDP-om i Damirom Kajinom, tako i s IDS-om i kandidatom za župana Valterom Flegom.

'U HNS-u vjerujemo da je Flego političar koji ima nemalo iskustvo u vođenju jednog grada s obzirom na to da je punih osam godina na čelu Buzeta te da je osoba koja neće stvarati konfliktne situacije i neće se služiti retorikom prošlošću', kazao je Ivančić koji smatra da će Valter Flego 'otvoriti procese' u kojima će 'apsolutni prioritet biti' stvaranje uvjeta za ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene