Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOMENTAR IVANE PEZO MOSKALJOV

Nema dogovora državnog i vojnog vrha, a kakvo je stanje u vojsci? "Mjesecima smo izvještavali o velikim aferama. Niz je problema koje nitko od njih nije otvarao"

Predsjednik kaže da je stanje u vojsci loše, premijer da je dobro. Reporterka Ivana Pezo Moskaljov stanje u vojsci prati više od dva desetljeća.

Prvi put u 30 godina predsjednici Republike i Vlade na sjednici Vijeća za obranu nisu se usuglasili. Ni nakon više od pet sati za istim stolom, dogovora državnog i vojnog vrha nema.

''Svako političko brdo ima svoj pogled na Oružane snage. I predsjednik i premijer stanje gledaju kroz različite naočale. U Vladi i danas nisu propustili priliku pohvaliti se da nakon godina rezanja vojnog proračuna povećali ulaganja, da se vojska vratila u nekoliko gradova, da su poboljšali prehranu... ali u Vladi nisu propustili pohvaliti se da su upravo oni dogovorili najskuplji vojni projekt u mandatu ove Vlade - nabavu vojnih zrakoplova težak milijardu eura'', kazala je reporterka Ivana Pezo Moskaljov u Dnevniku Nove TV.

Predsjednik s druge strane traži da se proračunska sredstva ravnomjerno rasporede. ''Predsjednik ni danas nije propustio priliku reći da cijeli oružani sustav ne može biti talac jedne nabave - francuskih vojnih aviona, nego da moraju biti ulaganja jednaka za sve'', kazala je Pezo Moskaljov.

Rijetko se govori o sustavu s više od 14.000 vojnih djelatnika. ''Mjesecima smo, čak i godinama, izvještavali o velikim aferama. Samo ovu godinu smo imali pojavu kokaina u jednoj od najelitnijih vojnih postrojbi, imali smo niz suicida pa se nije propitkivalo kakvi su zdravstveni pregledi i koliko su česti, imali smo priče o kvarovima MIG-ova, imali smo i skupo opremanje vojne višekatnice za smještaj časnika u jednom od vojnih kampusa u Zagrebu. Sve su to problemi koje nitko od njih nije otvarao. Stvari nisu tako crno-bijele. Projekti se vuku godinama'', istaknula je Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BANOŽIĆ VS MILANOVIĆ MORH objasnio zašto su Milanoviću uskratili korištenje helikoptera: "Počeli su zahtjeve slati direktno načelniku GS-a"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nedopustiva politizacija Milanović o Plenkovićevu susretu s vojnim zapovjednicima: "Organizirao je HDZ-ov stranački sastanak..."

''Vrući krumpir'', kako kaže Pezo Moskaljov, prebacuje se s jednog na drugog ministra. ''Ni predsjednik nema pravo na nezadovoljstvo, ali ni premijer na zadovoljstvo'', zaključila je reporterka Ivana Pezo Moskaljov u Dnevniku Nove TV. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene