Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaraza bukti

U Primorsko-goranskoj županiji cijepi se sve više djece: "Motiv je i to da mogu pohađati i izvanškolske aktivnosti"

Primorsko-goranska županija i dalje bilježi porast novih slučajeva. Tako je danas evidentirano 398 novozaraženih od 1892 testiranih uzoraka.

Na razini Hrvatske broj zaraženih u školama nije pao, dapače porastao je, no broj djece u samoizolaciji se smanjio. Koji su razlozi takvom trendu pitala je epidemiologa s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Dobricu Rončevića reporterka Katarina Jusić.

Epidemiološki trendovi kod školske populacije se nisu pretjerano promijenili, rekao je. "Glavni razlog mislim da je to što se djeca u školi pretežito ne zaražavaju, uglavnom se zaražavaju u izvanškolskim okolnostima i u obiteljima", rekao je.

COVID potvrde su dobar mehanizam za smanjenje rizika, govori. Također, učitelji će se moći testirati kod kuće brzim testovima. "Teško je govoriti kako će se operativno provesti takav način", dodao je.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija Hrvatska iz minute u minutu Imamo najviše preminulih u četvrtom valu, u jednoj županiji više od pola testiranih pozitivno

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna raste broj hospitaliziranih Teško stanje u KBC-u Split: "Na respiratoru 37 ljudi, od toga dvije trudnice"

Na pitanje bi li se djeca trebala testirati, objašnjava - "To je također jedan od načina". Cijepljenje je, naglašava, znatno bolje za osiguranje od bolesti.

Interes za cijepljenje kod djece raste. "Značajan udio je i cijepljene djece, od 12 godina pa nadalje. Motiv je i to da mogu pohađati i izvanškolske aktivnosti", zaključio je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene