Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva nominacija

Reporterka Nove TV u utrci za Večernjakovu ružu: ''Kad sam počela s novinarstvom, izbor je pao bez razmišljanja...''

Ivana Brkić Tomljenović (Foto: PR) - 2
Ivana Brkić Tomljenović (Foto: PR) - 2 PR
Aktualno Galerija Ivana Brkić Tomljenović (Foto: PR) - 2 Ivana Brkić Tomljenović (Foto: PR) - 2 Foto: PR +0 Ivana Brkić Tomljenović (Foto: PR) - 3 Galerija 1/2 >>
Za nagradu Večernjakova ruža ove godine nominirana je i reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović, a nominaciju je zaslužila u kategoriji TV osoba godine.

Ivani Brkić Tomljenović ovo je prva nominacija za ovu nagradu. Iako je neočekivana, nominacija za TV osobu godine novinarku je jako razveselila, otkrila je za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović uskoro dodjela Neka Večernjakove ruže dođu u prave ruke: Podržite kandidate Nove TV In Magazin: Sabina Tandara Knezović - 6 Sabina Tandara Knezović Njezin je prilog otvorio prvi Dnevnik Nove TV 2005. godine, a sada je nominirana za Večernjakovu ružu

''Nominirao me žiri profesionalaca. Mnogi od njih ostvarili su impresivne televizijske karijere, tako da mi to priznanje jako puno znači. Prepoznali su moj rad i trud, što mi je velika motivacija za nastavak'', rekla je Brkić Tomljenović.

Protekla je godina bila puna događanja, a Ivana Brkić Tomljenović pamti ju po onim lijepim. ''Po velikom sportskom uspjehu nogometne reprezentacije. Uspjehu kojim je nacija bila opijena mjesec dana i koji je na neki način relaksirao ljude da barem nakratko zaborave svakodnevne probleme. Šteta što taj uspjeh i na drugim poljima nismo dovoljno kapitalizirali.

Skoro dva desetljeća publici donosi vijesti iz politike

U politici smo se, pak, nagledali pretrčavanja iz tabora u tabor, obraza poput džonova i objašnjenja koja ne drže vodu. Prošla godina kao nijedna dosad je pokazala da malobrojni u politici drže do svog imena, obraza i morala'', kazala je.

Ivana Brkić Tomljenović publici godinama donosi najvažnije događaje u političkoj i ekonomskoj sferi kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, a od početka karijere politika je njezin prvi izbor. ''Politika je izuzetno važna. Svojim odlukama i postupcima političari utječu na živote ljudi. Odlučuju hoće li im režije, hrana, obrazovanje, zdravstvo i drugo poskupjeti ili će ipak nešto lakše disati. Obično je ovo prvo, dok darovi, koje obično skupo kasnije platimo stižu pred izbore.

U Hrvatskoj političari previše vedre i oblače, a zemlja nikako da prodiše od njihovog zagrljaja. Kad sam se počela baviti ovim poslom, urednik me pitao - estrada ili politika? Izbor je bez razmišljanja pao na politiku, jer me zanimala već u srednjoj školi. I eto me i dalje u političkom novinarstvu - 19 godina poslije'', rekla je novinarka čiji talent i profesionalnost nisu promaknuli stručnom žiriju Večernjakove ruže.

Za 'Provjereno' u kategoriji TV emisija godine možete glasati putem kupona, SMS-a ili telefonom do 15. ožujka. Detaljne informacije o glasanju dostupne su na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene