Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić najavio je da će ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića prijaviti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog malverzacija u izradi novog Ovršnog zakona.

Galerija


Sinčiću je sporno što je opaske na prijedlog nacrta zakona dao odvjetnički ured Hanžeković i partneri, iako nije bio uključen u radnu skupinu.

Vezani članci Živi zid (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Živi zid predao svoju listu za europske izbore: "Pozivam sve one kojima je dosta Plenkovićeve diktature da daju glas Živom zidu" Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Živi zid protiv uvođenja 5G tehnologije

Iz Ministarstva pravosuđa u srijedu su objasnili kako je spomenuti odvjetnički ured komentirao zakone kao član Hrvatske odvjetničke komore, koja je član radne skupine za izradu zakona.

"To nam govori da je to nova Borg grupa, da opet lobiji pišu zakone na štetu građana, umjesto da je tu volja naroda, demokracija, država pa na kraju krajeva i ministarstva da nas štite od interesa pojedinih interesnih skupina. Ne, oni upravo suprotno rade, oni pomažu određenim interesnim skupinama da još više obespravljuju i eksploatiraju narod'', tvrdi predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr