Obavijesti Pretražite Navigacija
Prekinuo izlaganje

Pernar "oteo" saborsku govornicu i zastupnicima poručio: "Možete se sramiti"; Brkić ga udaljio sa sjednice

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ivan Pernar Galerija
Nakon što je pokušao spriječiti deložaciju obitelji Gračanin, saborski zastupnik Ivan Pernar došao je u Sabor gdje je otišao za govornicu, prekinuo zastupnika koji je u tom trenutku imao riječ i svojim kolegama poručio da je obitelj Gračanim deložirana dok oni filozofiraju.

Dok je u Saboru trajala rasprava o regionalnom razvoju, u sabornicu je ušao zastupnik Živog zida Ivan Pernar. Otišao je za govornicu i prekinuo izlaganje zastupnika.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar pred sudom u Zambiji "Mogu snimiti film" Pernar priznao poraz: "Dao sam sve od sebe da ih osude, ali nisam uspio. Neću ići u daljnje kopanje po ovom slučaju" Hrvati u Zambiji - 3 Aktivno uključivanje države Grbin oštro o Pernaru: "To nije čovjek nego monstrum." Možemo! smatra da novi zakon ne štiti dovoljno posvojitelje i djecu

"Dame i gospodo, u ovim trenucima dok tu vi filozofirate, obitelj Gračanin je deložirana. Sada policija provaljuje u njihovu kuću...", govorio je Pernar s govornice. Nastavio je i kada mu je isključen mikrofon. Zastupnicima je još jednom poručio da samo filozofiraju.

"Možete se sramiti svi", zaključio je.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić rekao je da mu zbog višestruke povrede Poslovnika temeljem članka 241. određuje udaljenje sa sjednice. Odredio je i stanku do 11:15 sati. Pernar mu je zahvalio.

Nakon stanke nastavljena je plerna sjednica. Zastupnik Alen Prelec (SDP), kojeg je Pernar prekinuo, nastavio je s iznošenjem replike.

"Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski zastupnik"

Prije dolaska u sabornicu Pernar je pokušao doći do lokacije na kojoj je zakazana deložacija obitelji Gračanin. U tome su ga spriječili policajci s kojima se Pernar posvađao.

"Neka cijeli svijet ovo vidi. Neka cijela Hrvatska vidi što se ovdje događa. Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski zastupnik. Neka cijela Hrvatska vidi ovu politiku HDZ-a", vikao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene