Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Prekinuo izlaganje

Pernar "oteo" saborsku govornicu i zastupnicima poručio: "Možete se sramiti"; Brkić ga udaljio sa sjednice

Ivan Pernar
Ivan Pernar
Aktualno Galerija +0 Ivan Pernar Galerija 1/1 >>
Nakon što je pokušao spriječiti deložaciju obitelji Gračanin, saborski zastupnik Ivan Pernar došao je u Sabor gdje je otišao za govornicu, prekinuo zastupnika koji je u tom trenutku imao riječ i svojim kolegama poručio da je obitelj Gračanim deložirana dok oni filozofiraju.

Dok je u Saboru trajala rasprava o regionalnom razvoju, u sabornicu je ušao zastupnik Živog zida Ivan Pernar. Otišao je za govornicu i prekinuo izlaganje zastupnika.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

"Dame i gospodo, u ovim trenucima dok tu vi filozofirate, obitelj Gračanin je deložirana. Sada policija provaljuje u njihovu kuću...", govorio je Pernar s govornice. Nastavio je i kada mu je isključen mikrofon. Zastupnicima je još jednom poručio da samo filozofiraju.

"Možete se sramiti svi", zaključio je.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić rekao je da mu zbog višestruke povrede Poslovnika temeljem članka 241. određuje udaljenje sa sjednice. Odredio je i stanku do 11:15 sati. Pernar mu je zahvalio.

Nakon stanke nastavljena je plerna sjednica. Zastupnik Alen Prelec (SDP), kojeg je Pernar prekinuo, nastavio je s iznošenjem replike.

"Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski zastupnik"

Prije dolaska u sabornicu Pernar je pokušao doći do lokacije na kojoj je zakazana deložacija obitelji Gračanin. U tome su ga spriječili policajci s kojima se Pernar posvađao.

"Neka cijeli svijet ovo vidi. Neka cijela Hrvatska vidi što se ovdje događa. Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski zastupnik. Neka cijela Hrvatska vidi ovu politiku HDZ-a", vikao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene