Nakon što je pokušao spriječiti deložaciju obitelji Gračanin, saborski zastupnik Ivan Pernar došao je u Sabor gdje je otišao za govornicu, prekinuo zastupnika koji je u tom trenutku imao riječ i svojim kolegama poručio da je obitelj Gračanim deložirana dok oni filozofiraju.

Galerija


Dok je u Saboru trajala rasprava o regionalnom razvoju, u sabornicu je ušao zastupnik Živog zida Ivan Pernar. Otišao je za govornicu i prekinuo izlaganje zastupnika.

Vezani članci Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 3 Oporba dogovara tko će zamijeniti Škoru na mjestu potpredsjednika Sabora: "Jedna vrsta statusa quo" Andrej Plenković Plenković komentirao Vučićevu ideju o srpskim zastavama, a poslao i oštru poruku prosvjednicima iz Krapinskih Toplica

"Dame i gospodo, u ovim trenucima dok tu vi filozofirate, obitelj Gračanin je deložirana. Sada policija provaljuje u njihovu kuću...", govorio je Pernar s govornice. Nastavio je i kada mu je isključen mikrofon. Zastupnicima je još jednom poručio da samo filozofiraju.

"Možete se sramiti svi", zaključio je.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić rekao je da mu zbog višestruke povrede Poslovnika temeljem članka 241. određuje udaljenje sa sjednice. Odredio je i stanku do 11:15 sati. Pernar mu je zahvalio.

Nakon stanke nastavljena je plerna sjednica. Zastupnik Alen Prelec (SDP), kojeg je Pernar prekinuo, nastavio je s iznošenjem replike.

"Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski zastupnik"

Prije dolaska u sabornicu Pernar je pokušao doći do lokacije na kojoj je zakazana deložacija obitelji Gračanin. U tome su ga spriječili policajci s kojima se Pernar posvađao.

"Neka cijeli svijet ovo vidi. Neka cijela Hrvatska vidi što se ovdje događa. Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski zastupnik. Neka cijela Hrvatska vidi ovu politiku HDZ-a", vikao je.