Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, sazvao je hitnu konferenciju za novinare kako bi upozorio na varalice koji od građana traže novac za obnovu Vukovarskog vodotornja.


Ukoliko ste nedavno dali donaciju za obnovu vukovarskog Vodotornja mlađahnim studentima građevinarstva, niste dobročinitelj već ste žrtva klasične prevare.

Upravo je zbog toga hitnu konferenciju za novinare sazvao Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, koji je upozorio da se sredstva za projekt „Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“ prikupljaju isključivo putem uplata na račun Grada Vukovara i pozivom na donatorski telefonski broj, a one koji na ovaj način varaju građane usporedio je s ratnim profiterima.

„To je jednako onome što se radilo za vrijeme rata kada se na žrtvi zarađivalo“, rekao je Penava na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Vukovaru, dodajući da seprojekt obnove Vukovarskog vodotornja od prvog dana provodi maksimalno transparentno "jer je prevažan da bi dozvolili da na njega padne i jedna trunka prljavštine".

Da se novac za projekt obnove Vukovarskog vodotornja prikuplja na ovaj način Penava je saznao u ponedjeljak prilikom službenog posjeta Makarskoj, nakon čega su i iz Vukovara, Slavonskog Broda i nekih drugih gradova stigle informacije da „studenti građevine“ po kućama prikupljaju sredstva. Prema dosad dostupnim informacijama prevareni građani najčešće su „donirali“ iznose od dvadesetak kuna, a u znak zahvale su od prevaranata dobivali kartice s likom Vukovarskog vodotornja.

Penava je rekao da su čitav slučaj prijavili policiji kojoj bi od velike pomoći mogao biti registarski broj automobila kojim su se odvezli studenti – humanitarci, a kojeg je zapisala jedna Vukovarka, također žrtva prevare.

Dosad je za projekt obnove vodotornja prikupljeno oko devet i pol milijuna kuna, a većinu sredstava čine upravo donacije običnih građana.

Vezani članci Ivan Penava Zbog prebrze vožnje Penava ostao bez vozačke dozvole: "Vozio sam brže i kažnjen sam" Vodotoranj u Vukovaru (Davor Javorović/PIXSELL) Penava otkrio zašto kasne radovi na obnovi Vodotornja: "To je hrpa neistina, nema opstrukcije"

Penava je izvijestio i da je u Grad došla konačna verzija izvedbenog projekta te da će u narednih dvadesetak dana biti raspisan javni poziv potencijalnim izvođačima kada će se vidjeti i koja je konačna cijena projekta obnove Vodotornja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju