Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Na svečanosti

Hrvatska liječnička komora donirala 50.000 kuna za obnovu vukovarskog Vodotornja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska liječnička komora (HLK) donirala je 50 tisuća kuna za planiranu obnovu vukovarskog Vodotornja. Donaciju je, na danas upriličenoj svečanosti u Središnjem uredu HLK-a, gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi predao predsjednik HLK-a mr. sc. Trpimir Goluža dr. med.

„Vlastitim primjerom želimo pokazati da svatko u društvu može konstruktivno djelovati i izvan uskih okvira svoje temeljne djelatnosti. Konkretnim djelima potvrđujemo vjerodostojnost izgovorene riječi! Hrvatska liječnička komora zalaže se i zalagat će se za uvažavanje neupitnih društvenih vrijednosti: znanja, odgovornosti, rada i poštenja pri čemu promoviramo i promovirat ćemo hrvatske nacionalne interese. Vukovar je hrvatska svetinja, a Vodotoranj simbol hrvatskog zajedništva, ustrajnosti, žrtve i pobjede. Kao takvi i grad i toranj zaslužuju potporu svakog hrvatskog građana, institucije i organizacije.“, istaknuo je mr. sc. Goluža dr.med.

Pročitajte i ovo Donacija PMF-u - 5 Poticanje znanosti Velikodušna donacija: Udovica hrvatsko-američkog fizičara fakultetu poklonila nesvakidašnji dar Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Gradonačelnik Penava izrazio je zahvalnost HLK-u za danu pomoć za obnovu simbola stradanja i obrane teritorija cijele Republike Hrvatske, a ne samo Vukovara.

“Ideja projekta obnove našeg vodotornja jest da vukovarski Vodotoranj postane trajna „živa“ uspomena na hrvatsko zajedništvo u prošlosti, na snagu i uspjehe hrvatskih branitelja u obrani Vukovara i Hrvatske, ali i trajni pogled u budućnost naše Hrvatske, koja može biti snažna i uspješna samo na tragu zajedništva pokazanog tijekom najtežih vremena stvaranja hrvatske države“, izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Penava.

Podsjećamo, u sklopu obnove samog Vodotornja planirano je i uređenje memorijalnog parka s dječjim igralištem i drugim društvenim sadržajima.

„Hrvatska liječnička komora u studenom će, povodom 25. godišnjice stradanja Vukovara, u istočnoj Slavoniji održati niz aktivnosti kojima će odati priznanje, zahvalnost i poštovanje ljudima, događanjima i kraju koji je dao neizmjerno velik doprinos stvaranju samostalne i suverene hrvatske države“, najavio je predsjednik HLK-a, pozvavši i ostale komore i organizacije u društvu da slijede primjer Hrvatske liječničke komore.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene