Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Klarin (SDP) od jeseni više neće biti saborski zastupnik jer smatra da kao načelnik Općine Tisno više ne može kvalitetno obnašati dvije funkcije, a mandat vraća SDP-u, potvrdio je u ponedjeljak poslijepodne za Hinu.


"Odlazim iz Sabora, ali ostajem u SDP-u te nije isključeno da u budućnosti budem na nekoj stranačkoj funkciji na lokalnoj razini. O tome još nisam zaključio, a iz Sabora sam otišao jer ne volim raditi ništa u čemu ne mogu biti sto posto. Nemoguće je kvalitetno obnašati dužnost saborskog zastupnika i istovremeno biti načelnik jedne općine te tri puta tjedno voziti u Zagreb i natrag," kazao je za Hinu Ivan Klarin.

Vezani članci Sabor, ilustracija Raspad Kluba SDP-a? Posvađani i grupirani po taborima članovi dogovaraju taktiku rasprave Slika nije dostupna Oglasio se zastupnik koji je najviše "markirao" sa sjednica Sabora: "Nisam htio pravdati izostanke. Poštujem kaznu"

Vijest da odlazi iz Sabora Klarin je objavio na Facebooku.

"Na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru. Proteklih šest godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a istodobno dužnost načelnika Općine Tisno, i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke", napisao je.

"Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran, što takvo mjesto ne zaslužuje", stoji u njegovoj objavi.

Napominje kako je svjestan da činom ostavke gubi sva zastupnička prava i ističe da mu materijalna komponenta nije primarna. Dodaje da mandat vraća stranci i naglašava da njegove političke aktivnosti ne prestaju.

Klarin je nakon izbora Davora Bernardića za predsjednika stranke podnio ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije.

Zbog neopravdanih izostanaka sa saborskih sjednica u srpnju Odbor za izbor i imenovanja je Klarinu umanjio zastupnički paušal. Odbor je odluku o umanjenju zastupničkog paušala donio za 26 zastupnika, od kojih najviše Klarinu, koji je izostao najviše - devet dana tijekom pola srpnja, koliko je Sabor u tom mjesecu radio.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju