Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednima romantika, drugima smetnja

Istrijani muku muče s galebovima lopovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istrani nikako ne mogu izaći na kraj s jatima galebova koji postaju sve agresivniji. Sendvič, pizzu ili sladoled znaju ukrasti doslovce iz ljudskih ruku.

Stoga su u Poreču počeli provoditi projekt humanog smanjenja broja galebova. Za većinu istarskih turista ovo je prava slika ljetovanja s Jadrana. Netaknuta priroda, mnoštvo galebova. No, nisu svim turistima galebovi baš tako romantični…

Pročitajte i ovo Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..." Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

'Sinoć je moju mamu uneredio galeb i pokvario nam večernju šetnju'. žali se gošća iz Rusije. Porečki galebovi toliko su se već pripitomili da se skoro pa ni ne boje ljudi, turisti ih smatraju romantičnima dok domaći traže način za smanjenje broja tih
Susret s velikim galebom kradljivcem nije nimalo ugodan. I dok su jednima galebovi smetnja drugi bez njih ne mogu zamisliti ljetni odmor.

Grad Poreč uložio je 140 tisuća kuna u humano smanjenje broja galebova. U gnijezdima jaja mijenjaju umjetnima da se smanji broj novih ptića. Efekt će biti vidljiv za nekoliko godina. Do tada će se brojne livade u okolici Poreča bijeliti od jata galebova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene