Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Performans ispred zgrade Vlade

Ispred Vlade izložen ''posljednji primjerak ugovora o radu na neodređeno u Hrvatskoj''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mreža mladih ispred zgrade Vlade održala je performans. Pokazali su kako su naveli posljednji, "muzejski" primjerak ugovora o radu na neodređeno vrijeme u Republici Hrvatskoj.

Koalicija nekoliko desetaka sindikata i udruga na Markovom je trgu u srijedu organizirala performans "Posljednji ugovor o radu na neodređeno vrijeme u Hrvatskoj", koji upozorava na scenarij po kojem ugovori o radu na neodređeno vrijeme u Hrvatskoj više ne postoje, osim kao muzejski izložbeni primjerci.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Markovu trgu - 1 Nezadovoljni Vladom Tisuće ljudi stigle na prosvjed, evo što su rekli reporterima Dnevnika Nove TV: "Dosta mi je odvratnosti, krađe, pljuvanja u lice" Transparenti prosvjednika - 10 "Dosta je!" VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte transparente prosvjednika na Markovu trgu

Organizatori performansa navode kako im je neposredni povod za akciju bila najava Vlade da će se pristupiti ponovnoj izmjeni radnog zakonodavstva s ciljem smanjivanja njegove "rigidnosti".

Nikola Buković iz Mreže mladih Hrvatske upozorio je na trend da ugovor o radu na određeno vrijeme postaje dominantni model reguliranja odnosa između mladih radnika i poslodavaca u Hrvatskoj.

Pozivajući se na podatke Eurostata, Buković navodi kako je udio mladih (15-29 godina) koji rade, a zaposleni su putem ugovora na određeno vrijeme u 2007. godini iznosio oko 29 posto, a do 2015. porastao je na čak 47 posto, dok je prosjek EU-28 u istoj godini iznosio oko 32 posto. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene