Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Zbog izdvajanja maloprodaje

Ispred Ine prosvjedovalo više od 1.000 radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 1.000 radnika okupilo se ispred Uprave zgrade Ine.

Prosvjedovali su svi sindikati koji djeluju u Ini zbog namjere Uprave da izdvoje sve radnike maloprodaje iz Ine.

Pročitajte i ovo Sindikati u Petrokemiji - 9 Smanjenje plaća Prvi potez novih vlasnika Petrokemije gura radnike u prosvjed: "Tako ne bi radili da planiraju proizvodnju" Slika nije dostupna SUMNJAJU U MOTIVE POBUNA RADNIKA Najavljeni štrajkovi i javni prosvjedi ako HEP bude poslužio za financiranje otkupa Ine

>> Linić Ini: Radite protiv Vlade!

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je danas kako je uvjeren da i Uprava i sindikati u Ini rade svoj posao te da "ima prostora da se ispoštuju sva moguća i realna radnička prava".

"Koliko ja imam informacije, kolektivno pregovaranje je u tijeku. Do kraja mjeseca je rok da se ispregovara i ja sam uvjeren da svatko tu radi svoj posao. Sindikati se bore za što veća radnička prava i to je dobro. Ina dobro stoji, što znači da ima prostora da se ispoštuju sva moguća i realna radnička prava, a Upravi je posao da vodi tvrtku što bolje", rekao je Vrdoljak komentirajući današnji prosvjed radnika zaposlenih na Ininim benzinskim crpkama.

Na primjedbu da je Vlada rebalansom proračuna planirala povlačenje dobiti iz Ine, a da se istodobno pregovara o smanjenju radničkih prava, Vrdoljak je podsjetio da je u Ini prijašnjih godina ostala velika količina zadržane dobiti, a da "nisu realizirane investicije u skladu sa zadržanom dobiti".

"Vlada razmišlja da ono što su zadržali moraju i investirati. Zato se i zadržalo. Ako se to nije učinilo prethodnih godina, to očekujemo ove godine, tako da dobit iz prošle godine može samo dijelom ići u isplatu. Jedno pravo se ne kosi s drugim. Nama je interes i da tvrtka radi i da se investira. Naravno da je tamo veliki prostor za velika radnička prava i siguran sam da će se ispoštovati", dodao je. (Agencija VLM/ Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene