'Casual Friday' zavladao je i saborskim klupama (onima u kojima je netko sjedio).


Da saborski zastupnici ne doživljavaju uvijek svoj posao dovoljno ozbiljno uvjerili smo se već više puta. Nedolazak na sjednice, čitanje novina i slanje sms poruka za vrijeme sjednice, nesudjelovanje u raspravama već puko dizanje ruku što je dovoljno da plaća svakog mjeseca uredno sjedne na račun – sve su to stvari kojih smo se nagledali svih ovih godina, neovisno tko je premijer, tko predsjednik, a koja stranka i koalicija na vlasti.

Zastupnici u pola godine potrošili gotovo šest milijuna kuna

Vezani članci Robert Podolnjak (Foto: Dnevnik.hr) Osipavanje Mosta se nastavlja: Odlazak najavio i Podolnjak te županijski vijećnici iz Sisačko-moslavačke županije Boris Milošević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Milošević: "Nacionalna netrpeljivost izjeda društvo, Ježurku Ježića smo izbacili iz lektire zato što ga je napisao Srbin"

Petak je valjda još veći motiv da se zastupnici malo opuste, a nekima je danas očito bilo i prilično dosadno. Skinuli su imunitet Marini Lovrić Merzel, a zatim nastavili u revijalnom tonu. 'Casual Friday', izreka je koja se koristi u kompanijama, a koja znači da je petak opušteniji dan, pa direktori umjesto u odijelima dolaze na posao u trapericama, zavladao je i saborskim klupama (onima u kojima je netko sjedio).

SDP-ovci, Ingrid Antičević Marinović i Marin Jurjević očito nisu imali nekog pametnijeg posla, pa su kopali po internetu preko Jurjevićevog mobitela. Na ekranu se tako u jednom trenutku pojavila fotografija zgodne plavuše, relativno oskudno odjevene u crvenim visokim čizmama.

VIDEO Popustila koncentracija zastupnicima: Izuli cipele, slali SMS-ove, čitali portale...

Čarima fotke na zaslonu mobitela nije odolio ni njihov stranački kolega Ivo Jelušić, koji je primjetio da se dvojac pored njega izvrsno zabavlja.

Nagnuo se, a Jurjević mu je okrenuo mobitel da može bolje vidjeti zgodnu plavušu koja je zauzela skoro cijeli ekran. Prema svemu sudeći, dosadan dan na poslu, ali zabavan dan s kolegama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook