Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišli na odmor

VIDEO Popustila koncentracija zastupnicima: Izuli cipele, slali SMS-ove, čitali portale...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do 15. rujna neće biti saborskih sjednica. Ljetnu stanku zastupnicima jamči Ustav.

Predsjednik Sabora Josip Leko, pozvao je zastupnike da ipak ne odu odmah na odmor već da sudjeluju u radu nekih Odbora i okruglih stolova koji su previđeni tijekom ljeta.

Pročitajte i ovo Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage"

Zbog tempa rada zastupnici su često meta kritika što je razumljivo, jer samo u ovoj godini na Sjednicama bez Odbora radili su 68 dana i donijeli 130 zakona.

Radi usporedbe, prosječni radnik ako nije spajao praznike s vikendima ili išao na godišnji, radio je 135 radnih dana.

Josip Leko zastupnicima: 'Želim vam dobar provod i rad'

'Bili smo efikasni izvršavali smo plan. Bilo bi bolje da je sabornica popunjenija - to nam svi prigovaraju. Često se baš ne shvaća da ima i drugih obaveza', rekao je Nenad Stazić, saborski zastupnik SDP-a.

'Tko god na saborske zastupnike ima određenih primjedbi u smislu lijenosti, mora se zapitati tko je donio više od 530 zakona', kaže Boro Grubišić, zastupnik HDSSB-a.

Ima i onih koji misle da to nije dovoljno. 'Nismo dovoljno radili. Mislim da je Sabor trebao raditi puno više', tvrdi nezavisna zastupnica Jadranka Kosor.

S njom slažu još neke kolege iz redova oporbe. 'Anarhičan rad Sabora koji proističe iz toga da je Sabor isključivo produžena ruka Vlade', smatra Željko Reiner iz HDZ-a.

'Kad je željela pasivizirati Sabor nije slala prijedloge zakona i nije bilo o čemu raspravljati. Kad su željeli zamutiti bitne teme, otvarali su ideološke', rekao je Dragutin Lesar iz Laburista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene