Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada RH imenovala je niz zamjenika i pomoćnika.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta za zamjenika je dobio Hrvoja Šlezaka, na mjesto zamjenika ministra graditeljstva i prostornog uređenja postavljen je Sandro Nižetić, dok je zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg, izvijestili su u četvrtak novinare ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević i ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović.

"Kolega Hrvoje Šlezak izabran je za zamjenika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta", rekao je ministar Šustar novinarima nakon sjednice Vlade, te je izrazio nadu kako će Šlezak biti velika podrška na području odgoja i obrazovanja s obzirom na njegovo iskustvo. Dodao je i kako ga to sve veseli te je zaključio kako se polako cijeli tim u Ministarstvu popunjava.

Vezani članci Andrej Plenković, Zdravko Marić Plenković: ''Hvala, Zdravko, na doprinosu i svemu''; Marić: ''Hvala na lijepim riječima i željama'' Andrej Plenković Plenković o optužnici protiv pilota: "Ovo nije politika suradnje, nego provokacija"

"Gospodin Sandro Nižetić izabran je za zamjenika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, jedan je vrlo kvalitetan kadar i vjerujem da ćemo se svi vrlo brzo još bolje ekipirati", kazao je ministar Kuščević za postavljenog zamjenika u njegovu Ministarstvu.

"Moj zamjenik je doktor Šiljeg, dosta ih je još izabrano i uglavnom smo kompletirani", rekao je o situaciji u svom Ministarstvu Slaven Dobrović.

Šustar, Kuščević i Dobrović novinarima su kazali i kako na sjednici nije bilo riječi o novom ministru branitelja.

Upitan da li je sporno da već mjesec dana nema ministra branitelja, Šustar je je rekao kako bi bilo dobro da se Vlada "čim prije ekipira jer kada je Vlada potpuna, onda se lakše i radi".

"Treba još malo strpljenja, normalno je da bi svi htjeli da to ide brže, ali uvjeti su takvi kakvi jesu", zaključio je Šustar.

Niz imenovanja

O imenovanjima pomoćnika i zamjenika na današnjoj sjednici Vlade stiglo je i priopćenje:

Vlada je imenovala Miru Škrgatića zamjenikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Antu Babića zamjenikom ministrice socijalne politike i mladih, Tomislava Ivića zamjenikom ministra obrane. Lea Preleca Vlada je imenovala zamjenikom ministra gospodarstva, a Marija Turaliju zamjenikom ministra poduzetništva i obrta. Zamjenikom ministra zaštite okoliša i prirode, Vlada je imenovala Marija Šiljega, zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoja Šlezaka, a zamjenikom ministra zdravlja Ivana Bekavca. Baricu Novosel imenovala je zamjenicom ministra pravosuđa, Sonju Bošnjak zamjenicom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Sandra Nižetića zamjenikom ministra graditeljstva i prostornog uređenja. Daglas Koraca razriješen je dužnosti zamjenika ministra turizma, a novim je zamjenikom imenovan Robert Pauletić.

Vlada je pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture imenovala Gorana Šarina.

Razriješila je dosadašnjeg pomoćnika ministrice socijalne politike i mladih Hrvoja Sadarića, a pomoćnicom ministrice imenovala Dianu Topčić Rosenberg te Josipa Masnića imenovala pomoćnikom ministrice.

Pomoćnikom ministra kulture Vlada je imenovala Blaža Žilića.

Irina Zupan imenovana je pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode.

Pomoćnikom ministra graditeljstva i prostornog uređenja Vlada je imenovala Milana Rezu.

Pomoćnicom ministra pravosuđa imenovana je Vedrana Šimundža-Nikolić.

Ivan Glušac i Božica Lapić razriješeni su dužnosti pomoćnika ministra turizma. Novim pomoćnicama ministra turizma Vlada je imenovala Oliveru Shejbal i Martinu Jantol.

Vlada je ministra financija Zdravka Marića imenovala guvernerom Republike Hrvatske u svjetskim i europskim novčarskim institucijama: Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Multilateralnoj agenciji za osiguranje investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj, Inter-američkoj banci za razvoj i Europskoj investicijskoj banci.

Ministar financija Zdravko Marić imenovan je nacionalnim koordinatorom za provedbu projekata financiranih iz sredstava zajmova i darovnica Republici Hrvatskoj iz ostalih inozemnih izvora.

Također, Vlada je ministra financija Zdravka Marića imenovala Dužnosnikom nadležnim za akreditaciju.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i članove Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Borisa Lalovca, Srđana Gjurkovića i Ivu Jelušića i imenovala Zdravka Marića novim predsjednikom Uprave po položaju te članovima koji su po položaju predsjednici Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora te saborskog Odbora za gospodarstvo Gorana Marića i Domagoja Ivana Miloševića.

Radi isteka mandata, razriješeni su dosadašnji članovi Muzejskog vijeća Hrvatskog povijesnog muzeja Stjepan Ćosić, Miroslav Gašparović i Vinko Ivić, a imenovani novi članovi Muzejskoga vijeća Ivo Banac, Vladimir Geiger i Zdenko Radelić.

Vlada je za člana koji će zastupati Vladu Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. odredila ministra poljoprivrede Davora Romića.

Radi odlaska na novu dužnost, Vlada je razriješila glavnog inspektora obrane general pukovnika Mirka Šundova, s danom 29. veljače.

Vlada je razriješila dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Miljenka Fičora i imenovala novu članicu Upravnog vijeća po položaju, kao Nacionalne dužnosnice za ovjeravanje, Ivanu Jakir-Bajo.

Vlada je razriješila dosadašnjeg povjerenika Vlade Republike Hrvatske Marijana Vukovića i imenovala novog povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i Općinskog načelnika Općine Kalnik Borisa Sabolića.

 

 

 


 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju