Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ladonja' potiče građane

Istra: Nagrada za rješavanje lokalnih problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Imaš ideju?', naziv je kreativnog natječaja koji je predstavljen u Puli, a kojim udruga građana 'Ladonja' želi potaknuti građane da aktivno sudjeluju u svojoj društvenoj zajednici, te financirati ideje i projekte koji će razvijate male lokalne zajednice.

Predsjednik 'Ladonje' Plinio Cuccurin istaknuo je kako je osnovni motiv ovog natječaja realna potreba Hrvatske za stvaranje drugačije budućnosti koja bi se, rekao je, 'temeljila na kreativnost, građanskim inicijativama i društvenoj solidarnosti'. Smatra da je samo tako moguće pridonijeti dobrobiti društva te na najbolji način iskoristiti društveni potencijal.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

'Svi ćemo početi bolje živjeti'

'Građane treba potaknuti da sami pokušaju pronaći rješenja koja muče njihovu lokalnu zajednicu. Kada počnu razmišljati o tome što mogu napraviti za svoj kraj, za sebe i svoju obitelj, svi ćemo početi bolje živjeti', istaknuo je Cuccurin. Dodao je kako će na ovom natječaju moći sudjelovati svi građani Istre i Kvarnera koji imaju originalne i izvodljive ideje za poboljšanje dobrosusjedskih odnosa, unaprijeđenje aktivnosti mladih, rješavanje nezaposlenosti te zaštitu i očuvanje okoliša.

Ideje će se prikupljati na Ladonjinoj web stranici a prva faza natječaja koja se sastoji od tri kruga, završit će u svibnju. Po zatvaranju svakog kruga građani će sami odabrati najbolju ideju te one koje bude dobile najviše glasova bit će realizirane iz sponzorskog fonda koji ukupno iznosi 300 tisuća kuna. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene