Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladan tuš

Ima državljanstvo, ali mu ne daju da igra jer se nije "rodio kao Hrvat": Iz Saveza stigao sramotni odgovor

Aktualno Galerija Andrew Jones Andrew Jones Foto: DNEVNIK.hr Klaudia Miloš Lončar Klaudia Miloš Lončar Foto: DNEVNIK.hr Sergije Vujnović Sergije Vujnović Foto: DNEVNIK.hr Andrew Jones o bejzbolu - 1 Andrew Jones o bejzbolu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Andrew Jones o bejzbolu - 2 Galerija 1/6 >>
Mladi američki bejzbolaš igra u splitskom klubu Nada, a zbog iznimnog talenta dobio je i hrvatsko državljanstvo te su ga zvali u reprezentaciju. No sada mu ne daju da igra jer se "nije rodio kao Hrvat". Priču je istražila reporterka Provjerenog Nikolina Cetinić koja je od Hrvatskog baseball saveza dobila šokantan odgovor.

Provjereno donosi priču o mladom Amerikancu Andrew Jonesu, izvrsnom bejzbol igraču, koji igra za splitski klub Nada na poziciji bacača. No skupština Saveza donijela je pravilnik po kojem na toj poziciji prednost imaju igrači, kako kažu, "uzgojeni" u hrvatskim klubovima.

"Igrao sam dovoljno dobro da me uzmu u obzir da dobijem putovnicu kako bih na neki način poboljšao bejzbolsku igru u Hrvatskoj i da igram za reprezentaciju", priča Andrew Jones, koji kako sam kaže, obožava Hrvatsku.

Hrvatsko državljanstvo osiguralo mu je da se u klupskom natjecanju više ne vodi kao stranac te da na utakmicama igra bez ikakvih ograničenja.

Pročitajte i ovo Provjereno: Novac iz EU fondova - 5 U UTRCI S VREMENOM Kako povlačimo i koristimo novac iz EU fondova? "To ide po principu - daj svakome pomalo, da svi budu zadovoljni"

Nakon što je Hrvatski baseball savez donio novi pravilnik, pravo igranja mu je ograničeno.

"Rekli su da za tu prvu utakmicu morate biti Hrvat da biste bacali. Ne samo biti Hrvat, nego se moraš roditi kao Hrvat da bi mogao bacati", govori o ovom apsurdu Jones.

Pročitajte i ovo Provjereno: Kruno Topolski - 1 DONOSI PROVJERENO Odrasli su na mjestu na kojem ne bi trebalo odrastati nijedno dijete: "To mi je pomoglo da budem čovjek kakav sam danas"

Naučite pravila pa ćemo napraviti test znanja!

Reporterka Nikolina Cetinić pokušala je dobiti objašnjene ovakve odluke od predsjednika Hrvatskog baseball saveza Osvalda Vavre, koji na njezin upit šalje šokantni odgovor:

"Izuzetno nam je drago da na sve strane pokazujete interes za naš sport i potvrđujem da smo vam na raspolaganju za razgovor! UZ SAMO JEDAN UVJET! A to je da prije tog razgovora NAUČITE PRAVILA BASEBALLA, da naš razgovor ima nivo, koji naš sport zaslužuje".

Ne samo da nauče pravila, već da će prije razgovora napraviti test znanja!

"Ako imate stav da su "Only bad news are good news" i ako imate namjeru nanositi štetu ugledu i dostojanstvu Hrvatskog Baseball Saveza, molim vas da nas više ne kontaktirate. Da ne gubimo vrijeme na gluposti", zaključuje Vavra.

Pročitajte i ovo Drago Makaj o preminuloj supruzi Nakon priče Provjerenog Žena šest sati čekala hitnu pa umrla u bolnici, reagiralo Ministarstvo: "Zatražili smo očitovanje"

Pročitajte i ovo Mijat Čorluka - 8 na rubu metropole Nepokretni starac već tjednima leži sam u kući bez grijanja i vode: ''Po psa su došli za dva dana, a za njega još nema smještaja''

Klub iz Splita angažirao je i odvjetnike i tvrde da će zbog ove će situacije ići na sud.

"Na kraju će to završit na ustavnoj tužbi", kaže Sergije Vujnović, glavni tajnik bejzbol kluba Nada Split.

Cijelu priču pogledate u videoprilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene