Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igor Gilja za Novu TV

Što je suspendirani policajac rekao o skidanju ploča u Vukovaru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru su sinoć ponovno skidane ćirilične ploče, a privodili su se i policajci koji su osumnjičeni da su pomogli u skidanju.

Igor Gilja, suspendirani policajac dočekan je poput heroja. Okupljeni branitelji i građani Vukovara blokirali su promet pred Policijskom postajom. Tražili su da policajac osumnjičen za skidanje dvojezične ploče bude ispitan odmah, kako ne bi noć proveo u pritvoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi incident Sprejem išarane tri dvojezične ploče Slika nije dostupna Kolegama manja plaća Policajac koji je skinuo dvojezičnu ploču dobio otkaz

Sve je počelo prije tri dana. Iako su ih policajci čuvali, uklonjene su tri ploče sa zgrada državnih institucija. Istu večer Igor Gilja uklonio je i dvojezični natpis na zgradi Centra za socijalnu skrb. Suspendirano je šest policajaca. 'Što se tiče ostalih ploča, još uvijek traje kriminalističko istraživanje. Utvrđuje se, nitko nije bio priveden, nitko nije bio uhićen. Svi koji su dovedeni, dovedeni su na obavijesni razgovor', kazao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske.

>> Josipović: Treba smiriti situaciju u Vukovaru

Dan poslije kazneno prijavljeni policajac odlučio je progovoriti. 'Želim se zahvaliti ljudima koji su mi jučer u Vukovar došli dati podršku i želim da se smiri situacija u Vukovaru, da ne bude daljnjih tenzija i da se normalno živi i dalje', kazao je Gilja.

No napetosti se ne smiruju. Tijekom noći nepoznata je osoba uklonila dvojezični natpis sa zgrade Srpskog kulturnog društva u Zagrebu, a branitelji i dalje ne popuštaju.'Dajemo rok hrvatskoj Vladi od 14 dana da skine onu ploču koja je još ostala na policiji. Ukoliko oni to ne skinu, hrvatski branitelji iz cijele države će doći i skinuti to, bez obzira koliko policajaca te ploče, tu ploču osigurava', kazao je Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Podrška Stožeru stiže iz svih krajeva Hrvatske. Riječki branitelji okupili su se u Vukovarskoj ulici. 'Zajedno u ratu, zajedno u miru. Tako da eto, ovo je jedna simbolika da vide svi da nas ima', kazao je Perica Prpić, predsjednik Udruge Ajkule.

Branitelji smatraju da je predsjednik Josipović pokazao da ih je spreman uvažiti. Traže od njega da se što je moguće prije uključi u rješavanje ovog problema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene