Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gužve prema moru, tuneli opet uska grla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na glavnim cestama i autocestama iz unutrašnjosti prema moru promet je ovaj vikend znatno pojačan, a kroz tunel Sveti Rok na autocesti Zagreb-Split vozi se dvosmjerno. Više u video prilogu.

Dionica Jadranske magistrale (D 8) Novi Vinodolski-Senj-Sveta Marija Magdalena i Paški most otvoreni su za sav promet, ukinute su zabrane za I. skupinu vozila nakon slabljenja vjetra, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Ilustracija sve na jednom mjestu HAK savjetuje vozače: Provjerite što je najvažnije imati sa sobom ako zapnete u gužvi

Na glavnim cestama i autocestama iz unutrašnjosti prema moru i obrnuto promet je i dalje znatno pojačan. Kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok na autocesti A 1 Zagreb-Split vozi se dvosmjerno.

Kod sjevernog ulaza u tunel Mala Kapela, prema moru, kolona vozila je duga oko 7,5 kilometara, a kod južnog ulaza u tunel, prema unutrašnjosti, zasada nema kolone.

Kod sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok, prema moru, kolona je duga oko 6 kilometara, a kod južnog ulaza u tunel, prema unutrašnjosti, kolona je duga oko 5,5 kilometara.

Promet teče u koloni, na državnoj cesti D 1, od graničnog prijelaza Macelj do Krapine, odnosno do ulaska na autocestu A 2 Zagreb-Macelj. Usporeno u koloni se vozi i od naplatnih postaja Krapina prema Macelju.

Kod naplatnih postaja Lučko nema kolona.

HAK moli korisnike autoceste A 2 Zagreb-Macelj, da se prilikom dolaska pred naplatne postaje Zaprešić na vrijeme prestroje na izlaze na kojima se može platiti cestarina isključivo gotovinom ili kreditnim karticama, kako bi se izbjegle gužve.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A 1 Zagreb-Split, od tunela Sveti Rok do mosta Maslenica. Mole se vozači da voze opreznije.

Pojačan je ulaz osobnih vozila na prijelazima Plovanija, Kaštel, Pasjak i Rupa, gdje se čeka do 20 minuta, te na Macelju gdje su zabilježena čekanja od oko 45 minuta.

Izlaz osobnih vozila pojačan je na prijelazima Kaštel i Macelj, gdje se čeka se oko sat vremena, te na Plovaniji i Bajakovu, gdje se čeka oko 30 minuta. Kolona osobnih vozila u BiH koja se kreće prema prijelazu Metković duga je oko 4 kilometra.

Trajekti plove prema redu plovidbe, a po potrebi i češće. U
trajektnom pristaništu Prizna, prema otoku Pagu, čeka se oko sat vremena a u Brestovi, prema otoku Cresu, čeka se oko 30 minuta.

U trajektnom pristaništu Jablanac prema otoku Rabu, kolona je duga oko 4 kilometra i čeka se oko 2 sata na ukrcaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene