Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I četvrti optuženi za kamenovanje na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I četvrtog iz skupine optuženih za kamenovanje kuća srpskih povratnika u Biljanima Donjim, Ivana Dusparu iz Smilčića, benkovački Općinski sud pustio je danas iz pritvora.

Duspara je optužen da je zajedno s trojicom mještana Škabrnje rano ujutro 25. srpnja sudjelovao u kamenovanju četiri kuće u vlasništvu srpskih povratnika. Njega se tereti da je kombijem odvezao napadače iz Škabrnje u Biljane Donje.

Pročitajte i ovo U Škabrinji se obilježava tužna obljetnica ratnih stradanja - 1 Tužan dan Dan sjećanja na škabrnjske žrtve u Domovinskom ratu Dan sjećanja - 1 iz minute u minutu FOTO Gradom herojem prošlo 150.000 ljudi, zvona crkava diljem Hrvatske zvonila za žrtvu Vukovara

Trojica Škabrnjana jučer su puštena iz pritvora, a Duspara je zadržan jer se na prvom ročištu nije pojavio njegov branitelj. Sud je protiv njega izdvojio postupak koji je počeo danas.

Nakon što je Duspara iznio obranu u nazočnosti svog branitelja, zadarskog odvjetnika Marka Marinovića, sud je donio odluku o ukidanju pritvora. 

U svom iskazu Duspara je rekao da je samo odvezao trojicu Škabrnjana, ali da nije sudjelovao u kamenovanju kuća. Kazao je kako su planirali otići na piće u susjedni Smilčić, no zbog obavljanja nužde stali su u Biljanima Donjim. Tvrdi kako je on ostao u kombiju te da ne zna što su ostala trojica radila dok ih je čekao.

Suđenje trojici Škabrnjana, Zoranu Bilaveru, Ljubi Bašiću i Denisu Žiliću nastavlja se 24. kolovoza, kada bi trebali biti saslušani vlasnici napadnutih obiteljskih kuća.

Oni se, po odluci suda, ne smiju približiti Biljanima Donjim bliže od 500 metara, a vlasnicima napadnutih kuća na bliže od 100 metara.

Tužiteljstvo optužene tereti za kazneno djelo rasne i vjerske
diskriminacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene