Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HŽ Cargo i HŽ Putnički promet Ini duguju gotovo 200 milijuna kuna, a proteklih pola godine za isporučeno gorivo nisu platili ni lipe. Ina prijeti prekidom isporuke ukoliko joj danas ne bude uplaćen avans.


Ako do kraja današnjeg radnog dana HŽ Cargo i HŽ Putnički prijevoz Ini ne uplate avans za isporuku pogonskog goriva za vlakove, već bi se sutra moglo dogoditi da velika većina vlakova na domaćim prugama, zbog nedostatka benzina, stane!

Vezani članci Čovjek ulijeva gorivo Od danas skuplje gorivo: Nakon dva tjedna pada cijena vozače čekaju neugodne vijesti INA, ilustracija (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Velika (i skupa) pogreška Ine: Vozači u Splitu umjesto dizela ne znajući točili – benzinsko gorivo

Kako piše Večernji list, Ina je zatražila avansno plaćanje jer joj Cargo i Putnički promet posljednjih pola godine nisu platili ni lipu za već isporučeno gorivo.

>> Hajdaš Dončić: HŽ Putnički kreće u nabavu 44 nova vlaka

Njihov ukupan dug prema Ini trenutno iznosi 153 milijuna kuna, a pridodaju li se tome i nedospjela potraživanja, cifra se penje na 193 milijuna kuna.

Direktor HŽ Carga Ivan Lešković potvrdio je da bi vlakovi uistinu mogli stati. Kaže da tvrtka kojom upravlja pokušava dobiti kredit od 330 milijuna kuna, no Ina je navodno odbila čekati realizaciju te posudbe. U HŽ Putničkom prijevozu ne žele govoriti o iznosima, ali potvrđuju da je Ina zatražila avansno plaćanje, što su oni odbili.

Ina pak kaže da se zalaže za partnersko rješenje nastale situacije te da je u stalnom kontaktu sa svojim poslovnim partnerima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook