Džin Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca dobio je nagradu za najbolji džin na svijetu – prva je to takva nagrada jednom brandu iz Hrvatske.

Galerija


Na svjetskom natjecanju u vinima i destilatima IWSC u Londonu, "Old Pilot's Gin" pilota Hrvoja Bušića i bivšeg pilota Tomislava Anadolca proglašen je najboljim na svijetu u kategoriji London Dry te im je dodijeljen trofej London Dry kategorije za 2019.

''Džin nije tradicionalno hrvatsko piće i htjeli smo na svjetska natjecanja da dobijemo kritike iz branše, kako bismo nešto naučili. Poslali smo bocu na natjecanja u San Francisco i London, jer upravo se tamo održavaju najjača natjecanja. Za natjecanje u Londonu prijavili smo se u kategoriji London Dry'', rekao je Hrvoje Bušić u razgovoru za DNEVNIK.hr.

Nakon što su odradili proceduru prijave, dobili su potvrdu da je zaprimljena boca, opisuje Bušić tijek prijave. Nakon toga su dobili potvrdu da su ušli u užu konkurenciju i na kraju mail da su dobili nagradu. Međutim informaciju o nagradi morali su čuvati dok ona nije i službeno objavljena, a to je bilo u utorak.

Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac (Foto: Dnevnik.hr) Rasturili konkurenciju: Hrvoje i Tomislav krenuli su od jednog kotla, a danas su među najboljima na svijetu

''Očekivali smo da ćemo dobiti nekakvu nagradu, ali nismo očekivali da ćemo dobiti prvu nagradu'', kaže Bušić.

Na pitanje što je upravo njihov džin izdvojilo od konkurencije, odgovara: ''Hrvatske biljke, domaća receptura na kojoj smo radili dvije godine, najnovija tehnologija proizvodnje koju smo naučili u Nizozemskoj, surađujemo s travarima.. Na kraju to je plod pažnje i ništa nije prepušteno slučaju.''

Tu pažnju i ustrajnost prepoznaju i kupci. Nakon što je objavljeno da su dobili nagradu, prodali su i zadnju bocu koju su imali. ''Trenutačno nemamo ni kapi džina u destileriji. I u budućnosti će nam biti prva stvar kvaliteta'', rekao je Bušić dodajući da u priči o proizvodnji džina ne želi raditi kako bi zaradio velik novac nego kako bi radio ono što voli.

O džinu dvojice pilota koji je proglašen najboljim na svijetu Dnevnik Nove TV već je izvijestio u sklopu rubrike Bolja Hrvatska. Više pogledajte ovdje

 

Teška prometna nesreća na staroj Zagorskoj: Petero ozlijeđenih u sudaru četiriju automobila