Hrvatski učenici osvojili drugo mjesto na Europskom statističkom natjecanju (Foto: Getty)
Hrvatski učenici osvojili drugo mjesto na Europskom statističkom natjecanju (Foto: Getty) Foto: Getty

Objavljeni su rezultati Europskog statističkog natjecanja za učenike, koju organizira Eurostat. Hrvatski učenici osvojili su drugo mjesto radom ''igorove''.


Nakon i više no uspješno provedenog prvog izdanja, Državni zavod za statistiku i ove je školske godine sudjelovao u organizaciji Europskog statističkog natjecanja (ESC) namijenjenog srednjoškolcima.

Eurostat je u srijedu na svojim stranicama objavio rezultate natjecanja. U grupi 16-18 godina prva nagrada otišla je u ruke učenicima u Estoniji. Na drugom je mjestu Hrvatska, a trećem Grčka.

ESC je natjecanje koje organiziraju Eurostat i brojni europski nacionalni statistički uredi radi promicanja statističke pismenosti među srednjoškolcima. Sastoji se od dvije faze – nacionalne, poznatije pod nazivom Statistička olimpijada, i europske, koje se održava tijekom tekuće školske godine. U Hrvatskoj je u organizaciji Državnog zavoda za statistiku prvi put održano u školskoj godini 2017./2018.

Bolnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gripa ove sezone odnijela 85 života, među žrtvama i 20-godišnja djevojka

Starija osoba/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) "To je sramota države, a ne nas": Alarmantni podaci ukazuju na eskalaciju problema koji je i dosad bio velik

Prošlogodišnjih više od 1500 sudionika i 520 prijavljenih ekipa pokazatelj su uspješnosti projekta, ali i poziv svim zainteresiranima da nam se i ove godine pridruže i sudjeluju u što većem broju. Vaš i naš prošlogodišnji angažman rezultirao je time da je upravo Hrvatska bila smještena na prvom mjestu po broju prijava na 100 tisuća stanovnika, ali i na broj srednjoškolaca.

Žena koju optužuju da iz sjene upravlja Živim zidom