Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTVRĐENO DNEVNIKU NOVE TV

Sumnje u sukob interesa: HOK pokrenuo disciplinski postupak protiv odvjetnika Šavorića, Doličkog i Smrčeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HOK je pokrenuo službeni disciplinski postupak protiv odvjetnika T. Doličkog, B. Šavorića i T. Smrčeka.

Hrvatska odvjetnička komora (HOK) pokrenula je službeni disciplinski postupak protiv odvjetnika Tina Doličkog, Borisa Šavorića i Tonija Smrčeka, zbog sumnje u sukob interesa. Protiv Šavorica je postupak pokrenut i zbog sumnje u odavanje odvjetničke tajne, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Robert Travaš i Ivana Kopčić Posljedice još od lani U štrajku sudaca ne trpe samo stranke: "Svaki mjesec u kojemu nema ročišta, mi ostajemo bez prihoda" Ilustracija - 1 Uputili apel Suci u bijelom štrajku na sudovima: Oglasila se Hrvatska odvjetnička komora

Disciplinski tužitelj odvjetničke komore, Alen Jakobović, za Dnevnik Nove TV potvrdio je da je danas po službenoj dužnosti pokrenut disciplinski postupak protiv Tina Doličkog zbog sumnje u sukob interesa (jer je zastupao fond Knighthead na vjerovničkom vijeću, a radi i kao savjetnik u Agrokoru). Postupak je pokrenut i protiv Borisa Šavorića i njegovog bivšeg partnera Tonija Smrčeka također zbog sumnje u sukob interesa jer su radili paralelno za VTB banku i na pisanju lex Agrokora.

Protiv Šavorića je pokrenut i postupak zbog sumnje u odavanje odvjetničke tajne jer je iz Hotmail afere vidljivo da je prenosio određene informacije VTB banke članovima skupine koja je pisala zakon.

Od trojca, kojima je dostavljeno da se pokreće postupak, traži se očitovanje za što imaju rok od 14 dana. U HOK-u pak očekuju informacije od DORH-a, Vlade i VTB banke , a očekuju i da će svoju odluku donijeti do godišnjih domora - ili će biti dignuta optužnica ili će slučaj biti odbačen.

Inače, krajnja sankcija je gubitak licence za obavljanje odvjetničke službe što može biti trajno ili na određeno razdoblje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene