Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Hoće li zima napokon pokazati zube: Opet sunce, napokon snijeg ili dosadnjikava kiša - što je odabrala za dane pred nama?

Vrlo povoljne biometeorološke prilike u većini krajeva zadržat će se i u petak, a zatim će do sredine tjedna biti dosta promjenljivo. Potkraj nedjelje u gorju i središnjim predjelima povremeno će biti snijega, najavio je meteorolog Nove TV Ivan Čačić.

Greben anticiklone koji je u četvrtak stvorio vedrinu postupno slabi. Istodobno s juga nam se ponovno primiče sredozemna ciklona koja će u petak na krajnjem istoku donijeti malo snijega, a na dubrovačkom području kišu.

U petak u noći i ujutro u zapadnim i središnjim predjelima bit će pretežno vedro, a više oblaka bit će u istočnom dijelu zemlje. U unutrašnjosti je ponegdje moguća magla. Na krajnjem istoku povremeno će biti slabog snijega, a na jugu ponegdje kiše. Na Jadranu će mjestimice puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na njegovom jugu zapuhat će jugo. Najniža jutarnja temperatura bit će između -8 i -3, ponegdje u gorju bit će i niža, a na Jadranu će se kretati od jednog do šest Celzijevih stupnjeva dok će na jugu biti viša.

Danju će u Središnjoj Hrvatskoj većinom biti sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Najviša dnevna temperatura bit će od nule do dva stupnja.

U istočnim predjelima bit će pretežno oblačno, a na zapadu sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti snijega, osobito u Podunavlju gdje će nastati i novi tanji snježni pokrivač. Poslijepodnevna temperatura bit će oko nule.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu bit će pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje jaka s olujnim udarima. Temperatura zraka u gorju većinom će biti ispod nule, a na Jadranu od pet do devet stupnjeva.

U Dalmaciji na sjeveru će bit djelomice sunčano, a na jugu pretežno oblačno. Uglavnom će na krajnjem jugu biti mjestimice malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak izraženiji prema otvorenom moru, a na jugu umjereno jugo. Poslijepodne će se temperatura kretati od šest do 11 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA PROTIV DEFORESTACIJE Ćorić sadio drveće po Maksimiru i komentirao poplave u Dicmu: ''Povećat ćemo sadnju stabala s devet na 10 milijuna godišnje''
Pročitajte i ovo Petteri Taalas - 5 Za Dnevnik Nove TV Glavni tajnik Svjetske meteorološke organizacije otkrio što za Hrvate znači dogovor u Glasgowu: "Trebali biste biti jako motivirani"

Što se tiče izgleda za sljedeća tri dana na kopnu, u unutrašnjosti će biti promjenjivo oblačno, povremeno uz snijeg, osobito s nedjelje na ponedjeljak u gorskom području i središnjim predjelima. Poneka pahulja može pasti i u utorak. Zadržat će se razmjerno hladno. Puhat će umjeren, u ponedjeljak ponegdje i jak sjeverac i sjeveroistočnjak.

Na Jadranu će biti djelomice sunčano. Od nedjelje na ponedjeljak na sjevernom dijelu očekuje se naoblačenje ponegdje uz uglavnom malo kiše, a moguć je i slab snijeg nošen burom. Bit će vrlo vjetrovito uz umjerenu i jaku buru s olujnim, u ponedjeljak ponegdje mogućim i orkanskim udarima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene