Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan izazov za Vladu

Hoće li zbog sudskih službenika štrajkati i policajci? "Zanima me čije interese šef sindikata zastupa"

Aktualno Galerija Sindikat policije spreman za štrajk - 1 Sindikat policije spreman za štrajk - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sindikat policije spreman za štrajk - 2 Sindikat policije spreman za štrajk - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sindikat policije spreman za štrajk - 3 Sindikat policije spreman za štrajk - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sindikat policije spreman za štrajk - 4 Galerija 1/4 >>
Ako Vlada udovolji zaposlenicima na sudovima, tada je i policija spremna na štrajk, poručio je čelnik Sindikata policije Dubravko Jagić. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Do jučer su osiguravali prosvjede, a uskoro bi policajci mogli i sami početi štrajkati. Čelnik Sindikata policije Dubravko Jagić rekao je da će se to dogoditi ako Vlada da ijedan cent sudskim službenicima bez da isto učini i za policiju.

"Ovakvim načinom postupanja čini se kao da staje na stranu Vlade. Nije nam jasno kako jedan šef sindikata to može činiti", rekla je Marija Antunović iz Sindikat državnih službenika.

Pročitajte i ovo Ivan Güttler Za Dnevnik Nove TV Vodeći hrvatski klimatolog: ''Što se tiče tornada u Hrvatskoj, ne treba zanemariti taj rizik. On je manji nego u SAD-u, ali ga ne treba ignorirati"

Jagić je u Dnevniku Nove TV u petak spomenuo mogućnost bijelog štrajka policajaca, a u njegovu sindikatu ih je 13.000.

"Nismo mi nikakva babaroga, ne prozivamo nikoga, ne prijetimo nikome. Mi smo policajci, ali nismo samo policajci, nego smo i ostale državne službe. Mi smo uvijek spremni na štrajk, ali vjerujem da će biti dovoljno razumijevanja i svega i da do toga neće doći", rekao je.

"U razgovorima s članovima njegova sindikata mi dobivamo potporu i oni kažu da nastavimo dalje i da se borimo. Mene zaista zanima onda čije onda on interese zastupa", ustvrdila je Antunović.

Vlada si ne želi priuštiti još jedan štrajk.

"Mi smo najzainteresiraniji da se štrajk u pravosuđu okonča odmah, istog trena. Nismo zainteresirani, a siguran sam da nije ni hrvatska javnost, za rješenje kojim bi se zatvorila ova situacija, ali bismo imali niz štrajkova u drugim sektorima", rekao je premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Damir Krnić iz Gradišta Nevrijeme uništilo domove Šteta nastala u Slavoniji još će se dugo sanirati: "Užas. Jedva smo žive glave izvukli. Ovu kuću još otplaćujem"

Traže kompromis i razgovaraju sa svim stranama, poručio je. Oporba upire prstom i u premijera i u šefa sindikata.

"Izvjesno je da će se to preliti na policiju jer i policajci su potplaćeni. Možda je ovo dobro jer će sad i gospodin Jagić shvatiti da je u svim ovim godinama vjerojatno mogao i trebao napraviti puno više pa se, eto, trznuo, ali na apsolutno kriv i promašen način", rekao je SDP-ov Mišel Jakšić.

"Vlada ima rezervi da poveća plaće i policijskim službenicima, ali nije dobro da se u trenutku štrajka prijeti, nego neka i oni izađu sa svojim zahtjevima", istaknuo je zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Prema podacima Sindikata policije plaća policajca početnika je 700 eura. Još jedan izazov za Vladu uz štrajk koji već traje sedam tjedana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene