Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ucijenio premijera

Postavio ultimatum Plenkoviću i zaprijetio štrajkom: "Ako bilo kome povećate plaće jedan cent, morate povećati i nama jedan cent!"

Dubravko Jagić
Dubravko Jagić Foto: DNEVNIK.hr
Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske poručio je premijeru da ako poveća plaću službenicima i namještenicima u pravosuđu, to mora napraviti i njima.

"Ako bilo kome povećate plaće jedan cent, morate povećati i nama jedan cent! Ako povećate jedan euro, i nama jedan euro! Koliko posto povećate drugima plaću, za toliko posto imate povećati i članovima Sindikata policije Hrvatske i tu nemamo što pričati", rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske.

Te je rečenice izgovorio na radnoj plenarnoj sjednici kojoj je predsjedatelj bio premijer Andrej Plenković. A sve se to odvijalo uoči početka štrajka službenika i namještenika u pravosuđu.

Naglasio je da je njegov sindikat već oformio štrajkaški odbor koji je u pripravnosti te ako Vlada popusti službenicima u pravosuđu, oni će već sljedeći dan krenuti u bijeli štrajk.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 7 Cirkus u visokom domu Milanović ipak stigao u Sabor: Na izvanredno zasjedanje dovukao ga je Zekanović

Pročitajte i ovo Počela izvanredna sjednica Sabora - 11 Burno u visokom domu Počela izvanredna sjednica Sabora: O mišu, vragu, kugi, oluji i Jandrokovićevim gaćicama

"Točno takvu ponudu kakvu bi Vlada dala sindikatu Ive Šušković, predsjednici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika,  tražimo i mi. Tu nema nikakve priče. Spremni smo napraviti sve da naši članovi budu zadovoljni. Nikoga ne podcjenjujem, ali zapisničar ne može imati veću plaću, ili 30 eura manju, od policajca s čijim se radom ne može uspoređivati i koji nosi glavu u torbi", rekao je Jagić, piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene