Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bioelektrane na šumsku sječku

HEP diže kredit i ulazi u projekt vrijedan 35 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova nova postrojenja otvorit će i nova radna mjesta, poručio je ministar Ivan Vrdoljak. U Osijeku, HEP će graditi bioelektranu vrijednu 16 milijuna eura.

Više od 35 milijuna eura HEP će uložiti u izgradnju bioelektrana na šumsku sječku. U Osijeku je potpisan ugovor o izgradnji vrijedan više od 16 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Slika nije dostupna Proizvodit će struju i paru Osijek uskoro dobiva 450 milijuna eura vrijednu elektranu na plin

Takva bioelektrana, vrijedna 19 milijuna eura, gradit će se i u Sisku. Dva nova postrojenja otvorit će i nova radna mjesta, poručio je ministar Ivan Vrdoljak. U Osijeku, HEP će graditi bioelektranu vrijednu 16 milijuna eura. Građani Osijeka pozdravljaju ovu investiciju.

FOTO U 'najveće gradilište' u Hrvatskoj ulaže se 90 milijuna eura

"Sve što je napredak tehnologije, bilo čega, što se uopće gradi, što će zaposliti ljude, nemam ništa protiv", smatra Mirjana iz Osijeka.

Na jesen bi trebala početi izgradnja bioelektrane u Osijeku, a 2017. godine ona bi trebala početi s radom. Osim bioelekrane u Osijeku za čiju će izgradnju biti potrebno izdvojiti 16,25 milijuna eura, takva će se bioelektrana graditi i u Sisku. Sisačka bi stajala 18,95 milijuna eura, što bi za HEP značilo više od 35 milijuna eura kredita.

"Rok početka je 2017. godine, tada bi bilo puštanje u pogon. Projekt financira Hrvatska elektroprivreda i to kreditom", kazao je Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-a.

Za građane, ovaj projekt otvara nova radna mjesta, tvrdi Ministar Vrdoljak. "To su deseci novih radnih mjesta, deseci, deseci u izgradnji, velik broj i nakon toga jer netko treba dovoziti, odvoziti tu sječku, održavati sve to. Daleko veći broj radnih mjesta nego što možemo naći u projektima s drugim izvorima obnovljive energije", rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Ovim ugovorom uz nova radna mjesta građani bi trebali dobiti i jeftiniju električnu i toplinsku energiju, tvrde iz HEP-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene